Minnesota Wild Carolina Hurricanes

Speltips, Minnesota Wild – Columbus Blue Jackets 23/10: Upplagt för en öppen matchbild

Efter sju raka förluster tar sig Columbus Blue Jackets till Minnesota för möte med Minnesota Wild. Kan gästerna äntligen skrälla och ta sin första poäng för säsongen?

Spelbloggare.se fortsätter på den inslagna vägen och levererar bra speltips från NHL. Så här långt in på säsongen har spelen genererat en ROI på runt 140% när vi bara räknar den nordamerikanska ishockeyn.

Vi hoppas fortsätta med den fina trenden när Minnesota Wild natten till fredag tar sig an Columbus Blue Jackets på hemmaplan. Två till synes väldigt starka lag rent offensivt, men lag som också har en del brister, kanske allra främst bakåt. När det gäller gästerna har de fastnat i en minst sagt negativ spiral, med sju raka förluster så här långt. Laget har alltså inte tagit en enda poäng under säsongens sju inledande matcher. Anmärkningsvärt dåligt.

Samtidigt har det varit tydligt att det finns en viss kvalité, åtminstone offensivt. I övrigt har de en förmåga att lätt hamna under press och när målvaktsspelet inte heller fungerar som det ska blir det snabbt kostsamt. Columbus Blue Jackets har på sina inledande sju matcher släppt in 34 mål. Det ger ett snitt på närmare fem insläppte mål per match. Häpnadsväckande dåliga siffror.

Minnesota Wild har guldläge

Hemmalaget å sin sida inledde säsongen fint och tog tre raka segrar i början av säsongen. Därefter har de förlorat sina efterkommande två matcher, men när laget nu vänder hem till Minnesota för sin blott andra hemmamatch för säsongen kan vi inte tänka oss någonting annat än att de är på topp.

Vi har att göra med ett lag som vill komma tillbaka in i vinnarspåret och när passar det bättre än på hemmaplan inför seriens hittills sämsta lag, rent poängmässigt?

Känslan är att matchbilden blir åt det hållet – full fart. Även gästerna har som bekant kvalité framåt och Minnesota Wild har visat att de är någorlunda sårbara. Enligt rapporter lär Sergei Bobrovsky starta för gästerna. Målvakten har ett snitt på över 5 insläppta mål per match den här säsongen. Samma rapporter gör gällande att Minnesota Wild lär låta Devan Dubnyk starta, en målvakt som har fin statistik mot just Columbus Blue Jackets med fyra segrar på sina sex matcher mot laget.

Hur som helst är det här som upplagt för en målrik historia. Det ligger någonstans i luften att gästerna ska kunna ställa till det rejält och möjligen ta sin första poäng för säsongen, men klart är åtminstone att det här bli en öppen, frejdig historia med målchanser åt båda håll. Därför spelar vi över 5,5 mål i matchen till fina 2,01 gånger pengarna hos SuperLenny. Det är ett spel som suttit i fem av gästernas sju matcher så här långt.

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål i matchen
Odds:  2,01 (Jämför alla odds)
Bolag:  SuperLenny (500 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, fredag 23/10
TV:   (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Minnesota Wild  1,90
Oavgjort  4,25
Columbus Blue Jackets  3,80 Regler och villkor gäller.
Över 5,5 mål  2,01
Under 5,5 mål  1,83 Regler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 53%
X: 24%
2: 26%
Över 5,5 mål: 50%
Under 5,5 mål: 55%