AIK

Speltips, Västerås – AIK 21/9: Hemmastarka Västerås vill studsa tillbaka

Två raka bortaförluster för Västerås gör att man nu hoppas studsa tillbaka till vinnarspåret när AIK kommer på besök. Ett spelbolag dukar upp ett fint odds inför matchen.

VIK Västerås var förra säsongens stora utropstecken i Hockeyallsvenskan. Laget spelade fantastisk hockey i grundserien och tog sig hela vägen fram till förstaplatsen när vi summerade grundserien inför playoff. Väl i playoff gick det inte fullt lika bra och laget åkte ut efter en tuff matchserie mot Rögle BK.

Det som under stora delar av säsongen såg ut att vara en resa rakt upp i svensk hockeys finrum landade istället i en stor besvikelse och känslan av en bortkastad säsong. Likväl cementerade VIK Västerås sig som ett framtidslag inom svensk hockey och vi var många som på allvar fick upp ögonen för laget.

Nu hoppas man bygga vidare på vad man la grunden till under förra säsongen, även fall inledningen på den här säsongen varit lite trevande. Först slog man visserligen både Björklöven borta och Vita Hästen hemma, men därefter har man åkt på bortaförluster mot både Timrå och Almtuna. Därför har man två raka förluster i bagaget när man nu får besök av AIK.

Formkurvan pekar rakt upp för Solnalaget

AIK har å sina sida tre vinster på fyra matcher, ett facit man helt klart får vara nöjda med så här långt. Laget har fått till sin offensiv på ett strålande sätt, något man inte minst visade i senaste matchen när man bortaslog Sundsvall med klara 6-1. Nykomlingen är dock inte i närheten av så bra som Västerås, ska väl understrykas.

Intressant är i alla fall att AIK så här långt tryckt in 13 puckar på sina fyra matcher. Det är hur som helst ett bra facit för det lag som gjorde färre mål än alla andra lag under förra säsongen. Kanske kan man vända den trenden i år och därmed slippa att behöva kvala för att hålla sig kvar?

Hur som helst tror vi att man får det märkbart svårt när man nu ska gästa hemmastarka Västerås. Efter två raka bortaförluster är förra årets grundserievinnare väldigt sugna på revansch och då vill man verkligen inte möta Västerås.

Hos Ladbrokes får vi 1,75 gånger pengarna på den raka ettan och vi tycker att det finns ett bra värde i det oddset. VIK Västerås är klara favoriter och bör vinna matchen.

Speltips:

Speltips:  Västerås vinna
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 21/9
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Västerås  1,75
Oavgjort  4,60
AIK  4,25 Regler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,75
Under 4,5 mål  2,05

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 57%
X: 22%
2: 24%
Över 4,5 mål: 57%
Under 4,5 mål: 49%