30/11-16

Speltips, AIK – Mora 5/10: Starkt hemmalag mot svagt bortalag

Tre raka förluster på bortaplan är inget bra facit för Mora. Frågan är om det starka hemmalaget AIK fortsätter att hålla Moras negativa bortatrend vid liv?


AIK välkomnar Mora för ännu en omgång av allsvensk hockey under måndagskvällen. Ett starkt hemmalag tar alltså emot ett lag som haft stora problem på bortaplan så här långt, med tre raka förluster efter premiärvinsten borta mot nykomlingen IK Pantern i Malmö.

Mora är dessutom ute på en liten tripp med flera bortaresor i rad. Västerås i torsdags, Umeå i lördags och nu Stockholm. Det sliter säkerligen på både kroppar och psyken, inte minst när formen sviktar och laget får lämna de olika städerna helt utan poäng gång på gång.

AIK däremot går in med en positiv känsla till matchen. Laget har varit fläckfria på hemmaplan den här säsongen, något som gjort att de faktiskt hakat på i toppstriden redan från början. 15 inspelade poäng på åtta matcher och en möjlighet att ha blott två poäng upp serieledande Västerås om man skulle förlora. Inte fy skam.

Favoritskapet bör vila på hemmalaget

Visst, Mora har haft ett par tuffa bortamatcher på sistone. Både Björklöven och Västerås tampas i toppen av tabellen, samtidigt som 5-1 borta mot Tingsryd sannerligen inte är ett resultat man skryter om. Bortatrenden är minst sagt oroande och känslan är att det finns goda möjligheter för AIK att fortsätta mata Moras negativa trend.

Ja, som ni hör tror vi att AIK får gälla som klara favoriter inför den här matchen. Laget är tillräckligt bra för att blanda sig i striden om platserna precis bakom de allra bästa. Därtill är man oerhört starka på hemmaplan och trivs mot Mora, med två raka segrar i bagaget.

Därför spelar vi faktiskt det raka spelet på hemmalaget till 1,80 gånger pengarna hos Expekt. Vi kan tycka att det finns värde knappa tiondelen neråt och tvekar inte att lita på AIK inför det här mötet.

Betway ger nya kunder 1 000 kr bonus

Betway är bolag för dig som älskar löpande kampanjer för befintliga kunder. Testa idag och få 1 000 kr bonus direkt.
Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips:  AIK vinna
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 5/10
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK  1,75
Oavgjort  4,60
Mora  4,00 Regler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,63
Under 4,5 mål  2,20

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 57%
X: 22%
2: 25%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 45%

 


Bäst på betting i mobilen?


LeoVegas satsar på bli bäst på betting i mobilen. Nya kunder får 1 000 kr bonus + 200 kr mobilspel.

Testa själv här!

Jämför casinon