8 maj 2019 tottenham ajax speltips odds betting

Speltips, Ajax – Rapid Wien 4/8: Målspel till 1,82x

Ett svajigt och oförutsägbart Ajax tappade 2-0 till 2-2 borta mot Rapid Wien i CL-kvalet och det är därmed fortfarande öppet, även om holländarna är stora favoriter att avancera vidare när Rapid måste få in minst två baljor. Situationen talar för – mål.

Varningslamporna blinkade redan under försäsongen – Ajax är svåra att veta var vi har. Periodvis har man sett bra ut, men över det hela haft stora problem att hitta rätt; bara en av fem matcher vanns.

Ajax kom ”bara” tvåa i Eredivisie förra året, 17 pinnar bakom PSV, efter fyra serievinster i följd och måste således kvala hit till Champions League. Förra året blev det en tredjeplats i gruppspelet och man fick därmed en plats i EL-slutspelet där man trillade ur åttondelsfinalen på färre gjorda bortamål än ukrainska Dnipro.

Rapid Wien har varit i skuggan av Red Bull Salzburg de senaste åren och kommit tvåa bakom just dem i österrikiska Bundesliga två år efter varandra. Detta spelår har öppnats på ett övertygande vis; två av två matcher har vunnits, varav den ena mot just Salzburg – det bara för några dagar sedan. Extremt imponerande, att vinna med 2-1 på bortaplan mot mästarna.

Förra året trillade man ur EL-kvalet mot finska HJK med siffrorna 4-5 – ett stort misslyckande. Upplagan innan dess kom man trea i samma turneringens gruppspel och detta är lagets första Champions League-matcher sedan 2008.

Målrikt?

Förutsättningarna är enkla; Rapid Wien måste få in minst två baljor för att ha en chans att avancera vidare och kommer behöva pusha fram positionerna direkt – och riskerar därmed blotta sig totalt mot ett, på pappret, starkare Ajax.

Ajax visade också både under försäsongen och det första mötet här att man är svajiga för tillfället och inte fått in stabiliteten ännu. Under andra halvlek kom man inte alls till sin rätt, detta trots att man spelade med en man mer under de avslutande 30 minuterna.

Den som blev utvisad var Rapids centrala mittfältare Stefan Schwab. Österrikaren har bra egenskaper såväl offensivt som defensivt – i den här matchen tror jag att avbräcket hans frånvaro kommer påverka den sistnämnda delen mest. Man ska, som nämnt, försöka föra matchbilden och pusha upp positionerna – då är det ödesdigert att förlora mittfältet; Ajax kan komma att bjudas på stora ytor.

I det första mötet spelade vi det raka krysset, vilket satt till fina 3,30 x pengarna. Nu är vi på andra tankar – att det ska bli målrikt. Över 2,5 mål betalar hela 1,82x och det ser jag som mycket generöst sett till den väntade matchbilden. Hittar värde minst sju punkter neråt, så det är bara att slänga in polletterna.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: 20:15, tisdag 4/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 81263]

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ajax 1,90
Oavgjort 3,65
Rapid Wien 4,40
Över 2,5 mål 1,82
Under 2,5 mål 2,05

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 53%
X: 27%
2: 23%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 49%