20 november 2018 Portugal Polen Speltips

Speltips, Albanien – Portugal 7/9: Stark känsla på 1×2-marknaden

Mer EM-kval på tapeten. Albanien får besök av Portugal på Elbasan Stadium och det känns som en typisk kryssbatalj i vår bok.

Detta är en på flera sätt intressant batalj; inte bara för att dessa två med stor sannolikhet blir de som kammar in biljetterna till det europeiska mästerskapet i Frankrike, utan också för att en svensk domarkvartett ska se till att det ser schysst ut på planen. Det är dock inte de vi fokuserar på här.

Här är det trean mot ettan. Helt planenligt är det Portugal som leder grupptabellen, men man har Danmark och just Albanien häck i häl. De två sistnämnda står på samma pinne – 11 stycken – men Albanien liksom Portugal har en match mindre spelad och sitter därför båda i förarsätet. Ettan och tvåan får, som bekant, en direktbiljett till EM.

Flera pjäser out

Som nämnt; det osar oavgjort här. Lite förvånad över det fina oddset vi erbjuds för x:et här: 3,60. Skulle, i egenskap av oddssättare, pushat ner det med flera decimaler – till runt 3,2-3,30 x polletterna.

Finns flera faktorer som talar för krysset. Den klassiska: en halvdan värd mot ett bättre bortalag. Brukar vara en kombination som bäddar för en jämn batalj. Nu ska och är Portugal ändå stora oddsfavoriter, helt befogade sådana också – men alltjämt.

Skillnaderna på förhand, de minskas rejält i och med att Portugal har ett flertal betydande pjäser out, skadade som avstängda.

Sedan är det två defensivt starka parter som drabbar ihop och känslan är att målchanserna kan bli svårskapta för båda sidorna. Albanien flexade dessutom musklerna senast när man höll nollan och spelade oavgjort borta mot Danmark häromdagen. En del flyt att man inte släppte in någon balja, men prestationen alltjämt stark.

Och framförallt är det – situationen i gruppen. En pinne vardera sätter länderna i bra positioner, Portugal drygar ut avståndet ner till tredjeplatsen och för Albanien skulle det innebära att man hamnar i överläge gentemot Danmark. Gästerna kommer hit med siktet på krysset, inget snack om saken.

Så, ja. Krysset synas till 3,60x.

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 7/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Albanien 6,00
Oavgjort 3,60 Regler och villkor gäller.
Portugal 1,75
Över 2,5 mål 2,50
Under 2,5 mål 1,61

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 17%
X: 28%
2: 57%
Över 2,5 mål: 40%
Under 2,5 mål: 62%