Speltips

Speltips, Arsenal – Chelsea 2/8: Säsongens första titel i potten

FA Community Shield-titeln är inte den mest åtråvärda, men när Arsenal och Chelsea står på varsin sida – då är det omöjligt att bortse från storheten i matchen.

En vecka är det till Premier League-premiärerna och bättre uppladdning hade vi nästan inte kunnat bjudas på. Londonderby mellan cupvinnarna Arsenal och serievinnarna Chelsea på Wembley Stadium.

Matchen är inte bara speciell i de meningarna att det är en titel på spel och att det är derby – också för att Chelseas före detta målvakt Petr Cech, som var i klubben hela 11 år, spelade 494 matcher och fick en stor legendarstatus, nu spelar hos rivalerna Arsenal efter att ha fått dåligt förtroende i den blåa tröjan under fjolåret.

För tio år sedan möttes dessa två i Community Shield senast och då vann Chelsea med två mål mot ett och senast de blåa vann titeln var 2009/2010, då mot Manchester United. Arsenal har färskare minnen och vann förra årets final mot Manchester City med klara 3-0.

Fantastisk försäsong

Matchen spelas ju i London, på neutral plan. Där är det fifty-fifty, inte fördel åt det ena eller andra hållet.

Rent sportsligt ska det också vara ganska jämnt, men jag har hittat min favorit – och när oddssättarna tänker tvärtom är det värdesiffror som vaskas fram. 2,90-3,50-2,60 står 1×2-marknaden i. Hade själv velat ställa ut Arsenal som knappa favoriter, med fem-tio punkter under Chelsea.

Nu saknar ”Gunners” förvisso stjärnan Alexis Sanchez samt Danny Welbeck, men det finns andra offensiva pjäser i form – Theo Walcott har visat sin bästa sida och som han väntas – levererat mål. Dock osäkert om han får förtroendet från start.

Annars är jag mycket imponerad över vad Arsenal presterat i sina vänskapsmatcher; både resultat- och spelmässigt. Fem av fem matcher har vunnits, och det är inte så att spelschemat varit direkt enkelt. Resultaten? 6-0, 4-0, 4-0, 3-1 och 1-0. Då har man bland annat mött Wolfsburg, Everton och Lyon.

Chelsea har inte varit lika imponerande; vann först med 1-0 över två slagpåsar och förlorade därefter mot New York Red Bulls med 2-4, trots att motståndarna ställde upp med en b-betonad elva. Sedan har det blivit oavgjort mot PSG och Barcelona.

Kanske lite missvisande att dra för stora växlar av vänskapsmatcherna i och med all rotation och liknande, man jag tror också att det komma vara helt jämnt mellan dessa två i säsongen som väntar. Båda är helt klart stora titelaspiranter.

Arsenal 0.0 asian handicap (pengarna tillbaka vid oavgjort) spelas till 2,10x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Arsenal 0.0 asian handicap
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, söndag 2/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 81114]

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Arsenal 2,90
Oavgjort 3,50 Regler och villkor gäller.
Chelsea 2,60
Över 2,5 mål 2,00
Under 2,5 mål 1,86

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 34%
X: 29%
2: 38%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 54%