åff gefle 11/7

Speltips, Åtvidaberg – Gefle 11/7: Galet satta 1×2-odds

 

Siktet tar vi mot den undre tabellhalvan av Allsvenskan. Den hopplöst usla jumbon Åtvidaberg besöks av ett Gefle i okej form och då har vi svårt att förstå varför värden presenteras som så pass stora favoriter.

Tiden börjar rinna ur ”Brukets” händer. Med denna match är halva serien spelad, alltså 15 matcher avverkade, och facit just nu är mycket snåla sex pinnar – ett snitt på ~0,43 per match. Och ja, det mesta tyder på att det blir spel i Superettan nästkommande spelår. Sällan det vänder så pass drastiskt.

Inte heller så att man direkt haft oflyt eller marginalerna på fel sida – Åtvidaberg verkar helt enkelt vara så här usla. En handfull betydande pjäser tappades inför säsongen och ersättarna har knappast hållit någon imponerande nivå. Framåt utgör firma Viktor Sköld/John Owoeri absolut ett hot – men stabilitet saknas i truppen och inte sällan faller man ihop som ett korthus vid insläppt balja.

Lite osäker skadesituation för tillfället. De flesta ordinarie spelarna finns med i truppen, men båda mittbackarna Daniel Hallingström och Alberis Da Silva är osäkra för spel med småskavanker. Kan alltså vara nära på hundraprocentiga besked, eller kris inför matchen. Två betydande pjäser, mittbackarna.

“Köper inte alls ÅFF:s stora favoritskap”

Från Gefles sida är det desto klarare besked och skadesituationen ser mycket bra ut; endast spelare som ännu inte spelat under året är out. Man har kommit undan större problem på den här fronten och fått en bra kontinuitet och stora valmöjligheter i truppen.

Tycker vi fått se ett rejält uppsving hos Gefle från i fjol. Man parkerar på niondeplats med så mycket som sju pinnar ner till kvalplatsen och ytterligare en till under sträcket – och kan, i alla fall just nu, jobba utan större press. Tidigare år har man haft en förmåga att skrälla mot bättre placerat motstånd, men nu känns man mer beräkneliga; plockar poäng i de matcher man väntas och förlorar dito.

Precis efter uppehållet spelade man oavgjort mot Hammarby. Första halvleken var inte bra alls, andra desto bättre – så det är ändå med färska, positiva minnen man kommer till Kopparvallen. Över det stora hela var det en välförtjänt pinne.

ÅFF brukar vara starka hemma, men har inte ens lyckats på Kopparvallen denna säsong. Gefle är inte speciellt vassa på bortaplan, men ska i rådande form, kontra ÅFF:s, åtminstone lösa oavgjort här. Köper inte alls ÅFF:s stora favoritskap.

Gefle +0,5 mål (detsamma som X2) finns till 1,75x hos ComeOn! och då är det bara att skicka in polletterna.

Speltips:

Speltips: Gefle +0,5 mål asian handicap
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 11/7
TV / Stream:  [csports] (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 79630]

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Åtvidaberg 2,16
Oavgjort 3,50
Gefle 3,60
Över 2,5 mål 1,95 Regler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,91

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 46%
X: 29%
2: 28%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 52%