Speltips, Åtvidaberg – Helsingborg 25/7: Har jumbon vaknat till liv?

Spelbloggare Publicerat: 24 July 2015

Tabelljumbon Åtvidaberg, som kammade en viktig pinne senast, möter bortasvaga Helsingborg under lördagen – och då anser vi att krysset känns närmast till hands.

Det är hemskt hur usla Åtvidaberg varit under den första halvan av Allsvenskan; en halv inspelad pinne per match är snittet och med det är man såklart tabelljumbo. Det var ingen chock att man skulle få det tufft att överleva i årets seriespel efter alla spelartappen inför säsongen, men såhär katastrofala var det sannolikt få som förutspådde att ÅFF skulle vara.

Hur som helst, prestationerna och resultaten har blivit bättre på sistone; bara en av de fem senaste matcherna har förlorats, men resterande fyra har slutat oavgjort, så den statistiken kan vridas och vändas åt båda håll.

Henke Larsson verkar ha stabiliserat Helsingborg – skåningarna hittas i mitten av tabellen, på sjundeplats med resultatraden 6-3-7 och en målskillnad på 21-20. Även om man blivit mer stabila i den mening att man cirkulerar runt i mittenskiktet, är man desto mer ojämna från match till match – fantastiska insatser avverka klart sämre vecka efter vecka.

Det är främst på hemmaplan som HIF är att räkna med. Efter de två inledande bortamatcherna, vilka resulterade i ett kryss och en vinst, har man 0-1-5 i formraden. Hemma är man klart starkare, vilket man blivit kända för under flera år – där är facit 5-1-2.

Kryssat fyra av de fem senaste matcherna

Från ingenstans lyckades Åtvidaberg stjäla en pinne borta mot Djurgården efter 0-0 på Tele2 Arena. Man var med i matchen under perioder, men ska vara mycket nöjda över resultatet sett till chansfördelningen. Mer eller mindre bara tur att Blåränderna från Stockholm inte fick in en balja i slutminuterna.

Självförtroendet lär dock ha skjutit i höjden i och med poängen, men vi har fått se att ÅFF – även i de matcher de är spelförande – har oerhört svårt att dra det längsta strået, vilket också resultaten de senaste matcherna tyder på; fyra kryss och en förlust.

Gästerna är det klart bättre laget och stod för en mycket stark prestation hemma mot AIK senast – en match de till slut vann med 3-1. Jordan Larsson bjöd på två rejält vackra mål och har verkligen växt in i den allsvenska kostymen. Hur som helst, på bortaplan är HIF flera klasser sämre kontra hemma – och nu har de fått mittbacken Peter Larsson skadad. Jämnar ut skillnaderna en del på förhand.

Trots detta har undertecknad svårt att se ÅFF lösa sin första trea sedan den tredje omgången och krysset känns som ett mer troligt resultat. Bortalaget inget spel – oavgjort spelas till 2,20x hos Redbet och det innebär att vi får insatsen tillbaka om HIF vinner, får rätta spelet vid oavgjort och förlorar insatsen om ÅFF skulle vinna.

Speltips:

Speltips: Bortalaget inget spel – oavgjort
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 25/7
TV:  cmorelivetva logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Åtvidaberg 2,70 nordicbet logo
Oavgjort 3,45 redbet logo
Helsingborg 2,82 redbet logo
Över 2,5 mål 1,85 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,01 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: