IFK N DIF 23/9

Speltips, Åtvidaberg – Norrköping 17/8: Ett kalasodds inför östgötaderbyt

Östgötaderby på Kopparvallen i Åtvidaberg och mer än bara tre poäng på spel. Spelbloggare.se har hittat en solklar favorit inför matchen.

IFK Norrköping är utan tvekan den här säsongens stora sensation i allsvenskan, med tanke på att den anrika klubben på allvar är med i guldstriden. För närvarande ligger man hack i häl på serieledande IFK Göteborg och skulle man ta ytterligare en seger sätter man fortsatt press på övriga toppkonkurrenter.

Vad som nu väntar är dock ett hett östgötaderby mot Åtvidaberg, vars verklighet är en helt annan. Medan IFK Norrköping krigar om ett SM-guld kämpar Åtvidaberg för att överhuvudtaget spela allsvensk fotboll till nästa säsong. I skrivande stund ligger man klart sist i den allsvenska tabellen med ynka tio inspelade poäng på 19 matcher. Ett horribelt facit.

Sorgligt nog är det hela fem poäng upp till Halmstads BK på kvalplatsen och det är hög tid för Åtvid att steppa upp i jakt på livsviktiga poäng. När IFK Norrköping kommer på besök finns det dessvärre inte mycket som talar för att vinden ska vända.

IFK Norrköping bättre på alla plan

Tråkigt nog för hemmalaget Åtvidabergs FF är IFK Norrköping ett lag och en klubb som är överlägsen på så många plan. Det kvittar om vi pratar om organisation, lagbygge, form eller publik – IFK Norrköping överglänser just nu Åtvidabergs FF utan större problem. Därtill har man flera spelare som befinner sig i en väldigt fin form, där Niklas Bärkroth och Emir Kujovic är spelarna som verkligen sticker ut.

Men det som allra främst talar för IFK Norrköping är formen. På Åtvidabergs åtta senaste hemmamatcher har man inte lyckats ta en enda seger och på hela säsongen har man faktiskt bara mäktat med en enda trepoängare.

IFK Norrköping däremot har sju raka bortamatcher utan förlust och kommer dessutom till matchen med två raka bortasegrar. Under säsongen har man vunnit samtliga bortamatcher mot lag på undre halvan, vilket i sig är ganska talande.

Tråkiga avbräck för hemmalaget

Åtvidaberg har haft problem med skador under hela säsongen och inför östgötaderbyt finns det flera frågetecken i truppen. Därtill är den viktiga mittfältaren Mauricio Albornoz avstängd. Månz Karlsson, enormt viktig mittbackskugge, har haft en infektion i veckan och är även han osäker till spel.

IFK Norrköping får klara sig utan duktiga ytterbacken Linus Wahlqvist, men i övrigt kan man mönstra ett fantastiskt starkt lag.

Vi håller IFK Norrköping som väldigt stora favoriter i den här matchen, inte minst med tanke på att man faktiskt två av de tre senaste derbyna på Kopparvallen. Då var förutsättningarna dessutom betydligt mer jämna än vad de är den här säsongen.

Hos MyBet kan vi spela den raka tvåan till fantastiska 1,80 gånger pengarna, ett odds som är på tok för högt. Det måste helt enkelt spelas och i vår värld är det här ett bra spel hela vägen ner till åtminstone 1,70.

Speltips:

Speltips:  IFK Norrköping vinna
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  MyBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:05, måndag 17/8
TV:   (TV-tablå)
Stream:   

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 82890]

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Åtvidabergs FF  4,80
Oavgjort  4,10
IFK Norrköping  1,80
Över 2,5 mål  1,65
Under 2,5 mål  2,35

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 21%
X: 24%
2: 56%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 43%