Speltips, Barcelona – Bayer Leverkusen 29/9: Hur starkt står man utan Messi?

Spelbloggare Publicerat: 29 September 2015

De europeiska klubbmästarna Barcelona haltar just nu och ryker ihop med ett desto mer formstarkt Bayer Leverkusen på Camp Nou, men klasskillnaden ska fortfarande vara stor och katalanerna får vårt förtroende.

Spelbolags bästa bonusar: Ladda spelkassan, de bästa bonusarna från 24 spelbolag hittar ni här.

Tvåa i spanska Primera División, bara en pinne upp till Villarreal på toppen – låter kanske inte så illa?

Skörden är absolut helt okej, men Barcelona har vissa problem med formen. När katalanerna åker på en käftsmäll, då brukar de allt som oftast studsa tillbaka direkt – man håller sådan kvalité, det självspelande pianot.

Under förra veckan, dock; då förlorade man först med 1-4 borta mot Celta Vigo – en av de sämsta prestationerna på en bra tid, om vi bortser från den spanska Supercupfinalen mot Athletic Bilbao som förlorades med 1-5 över två matcher. Hur som helst, nederlaget följdes förvisso upp av en vinst – men en allt annat än en övertygande sådan. 2-1 skrevs siffrorna mot flera snäpp sämre Las Palmas och nära var det att motståndarna fick in en 2-2-balja i slutsekunderna också. Tre usla matcher i följd? Det händer väl inte?

Blandat och gett

Bayer Leverkusen har varit alldeles för ojämna under uppstarten av spelåret. Blandat fantastiska med usla prestationer i Bundesliga och står på fyra vinster och tre torskar – med det femma i tabellen. Ska också nämnas att ena torsken kom hemma mot Darmstadt, som senast kommit upp från divisionen underifrån.

Klart mer lovande start här i Champions League. Planenligt krossades vitryska BATE inför hemmapubliken – men att dra för stora växlar av den prestationen vore naivt. Den matchen skulle helt enkelt vinnas med ett par bollar, så enkelt var det. Barcelonas CL-premiär, borta mot Roma, slutade 1-1.

Veckan som varit har fått in lite nytt självförtroende i truppen; två vinster och hållna nollor. Mainz 05 blev ett nummer för små och Werder Bremen tre stycken. Helgjutna prestationer är kanske att ta i, men bra sådana i alla fall.

Fina oddsrörelser

Det som uppmärksammades mest efter Barcelonas 2-1-vinst över Las Palmas, var skadan som Leo Messis åkte på. Två månader rapporteras han bli borta och det kommer sätta sina spår. Bredden på anfallsfronten är väl inte den bästa heller, men Luis Suarez och Neymar bör kunna hålla fanan halvt uppe i alla fall.

Dessa händelser har inneburit stora rörelser på 1×2-marknaden – från Barcelona som klara storfavoriter, till att skrällchansen nu anses stor. 1,40-5,00-9,00 står marknaden i just nu (28/9 16:30) och då finner undertecknad en bra möjlighet att lämna förtroendet hos värden.

Barcelona ska inte falla ihop utan Messi; man är även utan honom en av världens starkaste fotbollsklubbar och på Camp Nou är det få som ror på dem. De senaste resultaten i CL får tala för sig själva: 3-0, 2-0, 1-0, 3-1 och 3-1 mot Bayern München, PSG, Manchester City, PSG, Ajax – i korrekt ordning. Och ja, när dessa två möttes på Camp Nou senast, 2012, vann Barcelona med förkrossande 7-1.

Hittills detta spelår har Leverkusen haft det svårt mot lite tuffare motstånd. Mot såväl Bayern München som Borussia Dortmund har förlustsiffrorna skrivits 0-3. Får det svårt nu…

2,08 för Barcelona -1,5 mål (asian handicap) plockar jag direkt.

Speltips:

Speltips: Barcelona -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 29/9
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Barcelona 1,40 williamhill logo
Oavgjort 5,00 ladbrokes logo
Bayer Leverkusen 9,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,65 mybet logo
Under 2,5 mål 2,38 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: