Speltips, Bayern München – Bayer Leverkusen 29/8: Löjligt stort favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 28 August 2015

Toppfajt väntar i Bundesliga. Mästarna Bayern München tar emot titelaspiranten Bayer Leverkusen på Allianz Arena och presenterats där som lite väl stora favoriter. Skrällchans?

Som vi nämnt i andra rekar; Bayern München får det förmodligen inte lika enkelt att vinna Bundesliga nu, som i de tre föregående säsongerna. Oförskämt lätt har man faktiskt haft det, men flera av toppkonkurrenterna har förstärkt rejält.

En av dessa konkurrenter är just – Bayer Leverkusen. Få starka namn har tappats, flera kommit in och känslan var att de behövde ett år att mogna i fjol – att man nu ska få skörda frukterna av arbetet. Det var dock starkt att fixa en fjärdeplats, men visst bör det bli ännu bättre nu? Avståndet upp till Bayern, om de ens plockar förstaplatsen, lär i alla fall minska rejält.

Stora favoriter, absolut – men, som nämnt, inte lika självklara sådana. Återstår att se om Bayern München behåller sin jättestatus i den tyska klubbfotbollen. Bra har det börjat i alla fall; i premiären krossades Hamburger SV med fem mål mot noll och nu senast plockades ännu en trea efter 2-1 borta mot Hoffenheim. Den avgörande baljan kom så sent som i den 90:e minuten.

Även Leverkusen har sopat ihop full pott hittills. Detta efter uddamålsvinster mot Hoffenheim samt Hannover 96. Inte så att man briljerat, men det ser sannerligen stabilt ut. Finns det kraft att sätta press på Bayern?

Handikappspelar Leverkusen

För att svara på frågan ovan: ja. Det bör det finnas. Leverkusen är en av, om inte den största utmanaren till Bayern München och är extremt svårspelade; inte de som åker på stortorskar, utan håller ihop laget på ett imponerande sätt. Avståndet ska vara minskat till Bayern från förra året och därför känns det lite underligt att 1×2-marknaden står i 1,33-5,70-11,00.

Finner inte alls någon logik i de utställda siffrorna. Skulle behöva ett flertal decimaler till för att finna värde i den raka ettan och marknaden borde nog jämna ut oddsen något till innan avspark. Rekommenderas därför att slussa in polletterna så fort som möjligt, innan värdet är borta.

Sämre känns det inte heller när Bayern har Jérome Boateng, Medhi Benatia och Franck Ribery out. Det som talar emot Leverkusen är väl den korta vilan till matchen, men det bör inte påverka alltför mycket.

Alla typer av resultatspel i Leverkusens favör (samt krysset) får ses som värdespel. Vi väljer att safe:a lite och spelar Leverkusen med +1,5 mål (asian handicap) till dubbelt betalt hos Unibet – ett spel som suttit i de sju av de åtta senaste inbördesmötena.

Speltips:

Speltips: Bayer Leverkusen +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 29/8
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Bayern München 1,33 williamhill logo
Oavgjort 5,70 unibet logo
Bayer Leverkusen 11,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,57 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,60 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: