Speltips Wolfsburg Dortmund

Speltips, Borussia Dortmund – Odd 27/8: Fulländar uppgiften utan problem

Norska Odd höll på att göra det omöjliga när man ledde det första mötet av två i play off-rundan till Europa League med 3-0 över Dortmund, men tyskarna skulle vända på steken och känslan är att de kommer döda spänningen tämligen enkelt och fort här.

Strax innan avspark i match nummer ett stod den raka ettan i strax under 20,0 x polletterna. De flesta, inklusive undertecknad, trodde att klasskillnaden skulle synas från början till slut – men när Odd fick in 1-0 efter en minut banade det upp för fler mål när Dortmund hamnade i obalans. Efter 22 minuter spelade – 3-0 till Odd.

Hade lite småkoll på lajven under matchen och när den tredje baljan kom stod Odd-vinsten i så lite som runt 1,40-1,45, så visst blev det en match med två olika ansikten i och med att Dortmund faktiskt vände på siffrorna och till slut vann med 4-3 efter armeniern Henrikh Mkhitaryan hittat nätmaskorna fem minuter från slutet.

Där och då bjöd Odd på motstånd. Eller ja, för att vara mer korrekta; Dortmund kom inte alls till sin rätt och någon typ av organisation fanns inte överhuvudtaget. En brutalt usel prestation – möjligtvis handlade det kanske lite om underskattning – men det tyder ändå på styrka att man lyckades vända på siffrorna och således komma undan krisrubrikerna.

Dubbla pengarna

Dortmund ska kunna utmana den europeiska toppen, det är jag helt övertygad om. I Europa League, som jag tar för givet att de nu når, är de en av mina favoriter till titeln och även i Bundesliga bör man kunna se till att kunna pressa Bayern München som haft det oförskämt enkelt att kamma hem serierna de senaste åren.

För att få lite bättre översikt om klasskillnaden – när Odd avancerade förbi Elfsborg med uddamålet i den förra kvalrundan titulerades det som en skräll. I en allsvensk serie hade Odd fått kämpa hårt för kontraktet.

Thomas Tuckel, Dortmunds tränare, har varnat för att spelarna eventuellt kan vara lite slitna, men då ska även gälla Odd eftersom de haft lika kort vila till matchen. Oavsett om Dortmund vilar några ordinarie pjäser, ska klasskillnaden vara enorm. Bänkspelarna ska kunna komma in och lura upp Odd-spelarna på läktaren.

Innan det första mötet talades det från Odds sida om att – det finns saker att lära här. På Westfalenstadion ska norrmännen helt enkelt inte ha någonting att hämta resultatmässigt och vi spelar därför – Dortmund över 3,5 mål till dubbelt betalt hos Betway. Fyra mål ska absolut lösas minst hälften av försöken vid rådande förutsättningar.

Speltips:

Speltips: Dortmund över 3,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, torsdag 27/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

[interaction id=”55de2478604b9ba41c6b0b7f”]

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Dortmund 1,08
Oavgjort 12,00
Odd 36,00
Över 2,5 mål 1,25 Regler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 4,33

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 93%
X: 8%
2: 3%
Över 2,5 mål: 80%
Under 2,5 mål: 23%