Speltips, Brighton – Nottingham 7/8: Premiärdags i Championship

Simon Pålsson Publicerat: 6 August 2015

Nu sparkar äntligen den engelska fotbollen igång, med mötet mellan Brighton och Nottingham Forest i Championship. Spelbloggare.se är med från början och har hittat ett fint speltips till matchen.

Det har varit en lång väntan, men nu är äntligen dagen här. Den engelska ligafotbollen sparkar igång och först ut är premiärmötet mellan Brighton och Nottingham Forest i Championship, vilket är andradivisionen precis under Premier League.

Under helgen spelas en full omgång i både Premier League och Championship. Brighton mot Nottingham är också den enda matchen som spelas under fredagen, men vi tycker att schemaläggarna har hittat en fin aptitretare att njuta av under fredagskvällen.

Brighton är laget som haft ett par svängiga säsonger, där man för några säsonger sedan var snubblande nära att nå Premier League, men där man under förra säsongen faktiskt bara var sex poäng från att halka ner till League One.

Brighton har rustat upp en del

Inför den här säsongen har klubben försökt rusta upp sina lagdelar och det finns ett par värvningar som sticker ut lite extra. Bland annat är anfallaren Bobby Zamora klar för ett år. Trots att den engelska anfallaren börjar komma till åren är det en spelare som har näsa för mål och kan bidra med sin erfarenhet.

Nottingham Forest då? Målvakten Ben Hamer lånas in från Leicester City och därutöver är den resliga mittbacken Matt Mills klar från Bolton. Förra året hamnade laget i mitten av tabellen och det är troligtvis ungefär där man hoppas hamna igen.

Förra året gjorde man sig kända som ett offensivt och roligt lag, som dessutom inte alldeles för sällan råkade släppa in både ett, två och tre mål. Hela 140 mål på 46 matcher vittnar om att Nottingham Forest var och förhoppningsvis är ett roligt lag att följa för den neutrala åskådaren.

Statistiken är tydlig – målrikt kan det bli

Motsvarande siffror för Brightons del är betydligt lägre, med knappa 100 mål på 46 matcher. Det är fortfarande över två mål per match, men intressant är att samma snitt närmar sig tre mål per match när det kommer till hemmamatcherna.

Klubbarnas senaste inbördes möten har även det varit målrika historier, med 3-2 till Brighton i motsvarande möte förra säsongen som sticker ut lite extra. Därtill har det blivit minst tre mål i matcherna vid fyra av de senaste fem tillfällena när lagen har drabbat samman. Det är talande siffror.

Med det i åtanke, samt det faktum att Nottingham gjort mål i 12 raka matcher alla kategorier, känns det närmast osannolikt att Expekt ger oss hela 2,30 gånger pengarna på över 2,5 mål i matchen. Premiärer tenderar visserligen att bli målsnåla, men 2,30 är helt enkelt för högt.

Hos ComeOn kan vi spela båda lagen göra mål till 2,00 gånger pengarna och det är också ett fint odds, inte minst med tanke på att 1-1 känns som ett gångbart resultat. Med tanke på oddsen känner vi oss tvungna att gå in på båda spelen, men väljer att hålla ner insatsen med tanke på att det faktiskt är en premiär.

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål i matchen/Båda lagen göra mål
Odds:  2,30/2,00(Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, fredag 7/8
TV:    (TV-tablå)
Stream:   viaplay logounibettv logobet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brighton  2,30 williamhill logo
Oavgjort  3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Nottingham  3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  2,30 expekt logo
Under 2,5 mål  1,70 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: