Speltips, Celtic – Malmö 19/8: Rädsla för kostsamma misstag

Simon Pålsson Publicerat: 18 August 2015

Malmö FF kliver in i play-off till Champions League med gott självförtroende. Dubbelmötet mot Celtic inleds på Celtic Park och Spelbloggare.se har hittat ett intressant spel inför matchen.

Riskfritt spel: Få ett riskfritt spel värt 1 000 kronor, klicka här!

Äventyret i Europa har tagit en fin start även den här sommaren för Malmö FF. Efter att förlorat 2-0 borta mot FC Salzburg i den tredje kvalomgången såg det mörkt ut, men som så många gånger förr vände man på steken när det väl blev dags för hemmamatch. 3-0 på Malmö Stadion innebar att Malmö FF tog sig till play-off, där nu skotska Celtic väntar.

Celtic är ett välkänt lag i svenska sammanhang och har en lång historia av svenska spelare. Den mest framträdande var Henrik Larsson, men exempelvis Johan Mjällby har också gjort stort avtryck i klubben – båda på planen och vid sidan om.

Nu är det dock andra tider för Celtic som, trots att man tokdominerar den inhemska ligan, haft det lite tufft på sistone. Förra året åkte man ut ur kvalet till Champions League och missade därför turneringen. I år är det dags för revansch, annars får man helt enkelt nöja sig med Europa League den här gången också.

Försiktigt inledning på första mötet

Precis som vanligt avgörs det här över två matcher, där den första alltså spelas på Celtic Park i Glasgow. Trots att Celtic får gälla som favoriter inför dubbelmötet är det här väldigt ovisst på förhand och det kan praktiskt taget gå lite hur som helst.

Snacket inför dubbelmötet har handlat mycket om att den första matchen blir en nyckelfaktor. Lika viktigt som det är för Malmö FF att ha med sig ett bra resultat hem till Skåne är det för Celtic att ge sig själva lite att gå för inför matchen i Malmö. Med gällande regelverk, där bortamålen räknas dubbelt upp, vore det därför förödande för Celtic att släppa in mål i det första mötet, med tanke på att hemmastarka Malmö då får ett väldigt bra utgångsläge inför returen.

Trots att det här inte är två naturligt försiktiga lag tror vi att det är ditåt som matchbilden lutar, åtminstone till en början. Båda lagen har den där rutinen från europeiska cuper som säger att det hellre får stå 0-0 än att man släpper in ett tidigt mål.

Därför spelar vi 0-0 i paus till 3,10 gånger pengarna hos Bwin. Det känns som att inledningen på matchen blir försiktig och vi kommer att få se två lag som tar få risker. Det är möjligt att vi får se en del mål i andra halvan av matchen, men inledningsvis blir det förmodligen chansfattigt.

Tänk på att Malmö FF får klara sig utan lagkaptenen Markus Rosenberg samt mittfältaren Enock Kofi Adu, båda på grund av avstängning.

Speltips:

Speltips:  0-0 i halvlek
Odds:  3,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 19/8
TV:    tvsex logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Celtic FC  1,67 williamhill logo
Oavgjort  4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Malmö FF  6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,96 redbet logo
Under 2,5 mål  1,95 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: