Speltips, Chelsea – Porto 9/12: Gruppfinal men båda kan missa slutspelet

Emil Jakobsson Publicerat: 9 December 2015

Chelsea och Porto toppar grupp G men inget av lagen har råd att förlora då de riskerar att missa slutspelet när Dynamo Kiev jagar precis bakom. 

Det lär bli en rafflande upplösning på gruppspelet i grupp G.

Om Dynamo Kiev förlorar eller spelar oavgjort mot Maccabi Tel Aviv är både Chelsea och Porto klara för slutspelet men man får bara 1,17 gånger pengarna på att Kiev vinner den matchen så Chelsea och Porto ska nog inte hoppas för mycket på hjälp från Maccabi.

Chelsea är garanterade en slutspelsplats om de vinner eller spelar oavgjort då de har fördel i inbördes möten mot Kiev. För Porto däremot krävs det en seger eftersom ett oavgjort resultat samtidigt som Kiev vinner betyder att de landar på samma poäng men där blir det fördel för Kiev som tagit fyra av sex poäng i lagens inbördes möten.

Bara tre poäng från nedflyttning

Ser vi till lagens formkurvor är Chelsea minst sagt svårbedömda. Efter 0-1-förlusten hemma på Stamford Bridge mot nykomlingen Bournemouth ligger de faktiskt bara tre poäng från nedflyttning och Leicester, Arsenal, Manchester City och Manchester United har alla spelat in mer än dubbelt så många poäng som Chelsea den här säsongen.  Chelsea har faktiskt bara vunnit 4 av deras 14 senaste matcher så man kan inte heller prata om någon tillfällig formdipp.

Vi vet att kvalitén finns där men det blir tydligare för varje vecka som går av säsongen att något inte stämmer i laget. Ska man lyfta fram något positivt är det försvaret som faktiskt bara släppt in tre mål på de sex senaste matcherna. Men offensiven är samtidigt som bortblåst. De har blivit nollade fyra gånger på de tio senaste matcherna och misslyckats med att göra mer än ett mål i åtta av de tio senaste matcherna.

Framstående spelare som ska bära offensiven som Hazard, Costa, Fabregas och Pedro har tillsammans bara gjort fem mål den här säsongen.

Bara en förlust på åtta senaste bortamatcherna i CL

Porto ligger samtidigt tvåa hemma i Portugal två poäng bakom Sporting CP men sex poäng före Benfica. De har imponerande 28 raka ligamatcher utan förlust (22 segrar och 6 oavgjorda) och även i Champions League har de presterat bra fotboll med tre segrar, en oavgjord och en förlust den här säsongen. När de mötte just Chelsea på hemmaplan i slutet av september vann de med 2-1.

Räknar vi från 2014 har Porto faktiskt bara förlorat en av deras åtta bortamatcher i Champions League och det var mot självaste Bayern München.

Med tanke på hur otroligt usla Chelsea varit (4 segrar på 14 matcher) och det faktum att Chelsea säkrar en slutspelsplats om de spelar oavgjort är vi något förvånade att vi får hela 1,925 gånger pengarna på Porto +0,5 vilket betyder att vi vinner om Porto vinner eller om matchen slutar oavgjort. Bet-at-Home är till exempel nere på 1,72 för samma spel, en markant skillnad.

Porto har som sagt bara förlorat en av deras åtta senaste bortamatcher i CL och det är drygt elva månader sedan de förlorade en match i den inhemska ligan. De vann även nu senast mot Chelsea och jag verkligen på Porto +0,5 här.

Speltips:

Speltips: Porto +0,5
Odds: 1,925 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 20:45 onsdag 9/12
TV:  viasatsport logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chelsea 2,0 betrally logo
Oavgjort 3,6 nordicbet logo
Porto 4,2 titanbet logo
Över 2,5 mål 2,25 expekt logo
Under 2,5 mål 1,7 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: