Speltips, Chelsea – Sunderland 19/12: Trots allt klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 19 December 2015

Chelsea har gjort av sig med José Mourinho, men trots turbulens i klubben är det klasskillnad när Sunderland kommer på besök till Stamford Bridge.

Till slut var det nog. Efter en katastrofartad säsongsinledning fick José Mourinho till slut lämna jobbet som manager för Chelsea. Nio förluster på blott 16 matcher blev helt enkelt för mycket för ägaren Roman Abramovic.

Nu sitter laget utan manager och ska ta sig an ett av seriens absolut sämsta lag, Sunderland. Visserligen har Chelsea bara tre poäng mer än just Sunderland så här långt, men det finns trots det enorm klasskillnad mellan lagen.

Chelsea har underpresterat konsekvent igenom hela säsongen, medan Sunderland faktiskt inte är ett bättre lag än att de kommer få kriga i botten under den här säsongen. Att ta sig till Stamford Bridge blir helt enkelt en svår uppgift för Sunderland, oavsett om Chelsea är i form eller inte.

Sunderland är tunna

Sunderland har haft det svår genom hela säsongen, med endast 12 inspelade poäng på 16 matcher. Extra svårt har laget mot lite tyngre motstånd, där det konsekvent blivit förluster. Visserligen har laget två segrar på de fyra senaste, men båda har kommit mot lag som inte vanligtvis hör hemma i toppen.

Nu väntar Chelsea, som trots den dåliga säsongen är ett lag med fin potential. Om vi ska vara helt ärliga finns det en stor skillnad i klass mellan de här lagen och när José Mourinho nu lämnat skutan tror vi att det kan få en viss, temporär, effekt inledningsvis.

Hemmalaget kommer till matchen utan Falcao, ett avbräck som inte betyder särskilt mycket. Eden Hazard är också osäker till spel, något som kan kosta kraft. Gästerna å sin sida får klara sig utan både Sebastian Larsson och nyckelspelaren Lee Cattermole, medan ytterbacken Sebastian Coates är osäker till spel.

På det hela taget är det här klasskillnad och vi tror att Chelsea bekänner färg direkt. Därför spelar vi Chelsea leda i paus till fina 1,88 gånger pengarna hos Redbet. Där ligger de klart över sina konkurrenter.

Speltips:

Speltips:  Chelsea vinner första halvlek
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (2 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 19/12
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chelsea  1,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  5,75 betsson logo
Sunderland  12,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,85 mybet logo
Under 2,5 mål  2,10 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: