5 februari 2018 Super Bowl New England Patriots Philadelphia Eagles speltips NFL

Speltips, Chicago Bears – Green Bay Packers 13/9: Premiäromgången går vidare

Premiäromgången av NFL går vidare och nu väntar ett riktigt tungt klassikermöte. Känslan är att det ena laget får gälla som stenklara favoriter inför mötet.

Det har varit ett långt och ansträngande sommaruppehåll, men nu är äntligen den första helgen med NFL-fotboll här. Den amerikanska fotbollens absolut största tävling smygstartade redan i torsdags, men det är under söndagen vi får njuta av den första heldagen med amerikansk fotboll.

Sommaruppehållet har precis som vanligt kantats av spekulationer om olika spelares och lags framtid, men den här gången har saker utanför planen också hamnat i rampljuset. Tom Brady, quarterback i New England Patriots, har jagats av förbundet för den så kallade deflategate. Till slut lyckades Tom Brady dock bli fri från den utdömda avstängningen och vi kan nu helt fokusera på fotbollen.

En av många godbitar i den första omgången är matchen mellan Chicago Bears och Green Bay Packers. Faktum är att det är NFL:s längsta rivalitet mellan två lag och även om Chicago Bears historiskt sett har plusstatistik i inbördes möten, är det Green Bay Packers som har varit hetast de sista åren. 9 av de 10 senaste matcherna mellan lagen har nämligen slutat med seger för Green Bay Packers och på sistone har det dessutom varit i storstilad stil.

Green Bay Packers känns mycket starkare

Med den statistiken i ryggen är det inte särskilt vågat att hålla Green Bay Packers som klara favoriter inför mötet. Med tanke på att man faktiskt stod för en fin säsong förra säsongen, där man imponerande framförallt med det offensiva spelet, känns det som att man har en mycket fin grund att bygga vidare på.

Den här säsongen ligger en hel del ansvar på Davante Adams och Randall Cobb, som ska bistå quarterbacken Aaron Rodgers med löpningar. Om Green Bay Packers ska fortsätta på den inslagna vägen från ifjol krävs att dessa axlar sitt tunga offensiva ansvar.

Chicago Bears å sin sida har det lite tyngre på den fronten, med tanke på att Brandon Marshall nu lämnat klubben. Brandon Marshall var lagets bästa receiver förra säsongen. Dessutom får man klara sig utan Kevin White, som man plockade i den första rundan av årets draft. Han skadade sig för cirka en månad sedan och kommer att vara otillgänglig ett tag framöver.

Ja, som ni hör talar det mesta för Green Bay Packers här. Laget är i grunden klart starkare än Chicago Bears och har dessutom lyckats vidareutveckla sitt lag på ett bättre sätt än Chicago Bears har gjort inför den här säsongen. Därför tror vi på en komfortabel seger för gästerna här och fastnar för ett spel på handikappmarknaden.

Green Bay Packers -5 (asian handicap) till 1,73 hos SuperLenny känns väldigt bra, inte minst med tanke på att man gjorde sig kända som ett väldigt offensivt starkt lag förra säsongen. Vi är övertygade om att man fortsätter på det spåret.

Speltips:

Speltips:  Green Bay Packers -5
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag:  Super Lenny (500 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, söndag 13/9
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chicago Bears  3,45
Oavgjort  14,50
Green Bay Packers  1,39
Över 49 poäng  1,92
Under 49 poäng  1,92

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 29%
X: 7%
2: 72%
Över 49 poäng: 52%
Under 49 poäng: 52%