Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 5 november 2015

Speltips, Chicago – St. Louis 5/11: Spännande toppmöte i natt

De regerande mästarna Chicago Blackahwks tar natten mot torsdag emot St. Louis Blues som ligger tvåa i den västra konferensen. 

Chicago Blackhawks inledde säsongen med att förlora tre av deras fem första matcher vilket förvånade många. Vi var däremot inne på det när vi rekade deras matcher under inledningen av säsongen att det lag som vunnit Stanley Cup sällan inleder starkt direkt från start.

Men nu har Chicago börjat vakna till liv. De har sedan dess vunnit fem av deras sju senaste matcher och speciellt på hemmaplan har spelet sett bra ut där de vunnit sex raka matcher mot bland annat svåra motståndare som Los Angeles Kings och Tampa Bay Lightning. Deras senaste match var natten mot tisdag när de slog Los Angeles Kings med 4-2.

Hemmaplan var även förra säsongen en stor nyckel för Chicago. De vann till exempel nio av elva hemmamatcher under slutspelet och det är många lag som har problem borta mot Chicago.

Problem med målskyttet

Gästande St. Louis Blues mötte även de Kings i sin senaste match. Den spelades däremot natten mot onsdag och trots att Kings spelat natten innan, vilade sin förstemålvakt Jonathan Quick och förmodligen hade trötta ben förlorade St. Louis med 0-3 mot dem.

St. Louis ligger som sagt tvåa i väst och har inlett säsongen starkt men de har faktiskt förlorat tre av deras sex senaste och bara gjort åtta mål under ordinarie matchtid på dessa sex matcher vilket ger ett mindre imponerande snitt på 1,33 mål per match.

Båda lagen har flera kännbara skador men vår känsla är att de inte bör spela allt för stor roll här då båda lagen har problem. St. Louis saknar bland annat Berglund, Stastny, Shattenkirk och Schwartz samtidigt som Chicago saknar Hossa, Keith och Rozsival.

Har bättre chans än vad oddsen visar

Vi var först inne på Chicago ML (inkl OT/SO) till 1,75 men anser trots allt att oddset 2,25 på den raka ettan lockar mer. Chicago har vunnit sex av de sju senaste hemmamatcherna mot St. Louis och vi lägger som vanligt stor vikt vid spelschemat. St. Louis hade en tuff match där de dessutom blev nollade av Los Angeles Kings för mindre än 24 timmar sedan och sånt brukar sitta kvar både i huvud och ben.

Oddset 2,25 motsvarar en sannolikhet på 44,4 procent och jag ger otroligt hemmastarka Chicago som radar upp segrarna på hemmaplan, även mot tufft motstånd, bättre chanser än så här och spelar den raka ettan till 2,25 hos Nordicbet. Saknar ni konto hos dem får ni 1 000 kr bonus här.

Speltips:

Speltips: Chicago vinner (ordinarie speltid)
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 02:00, natten mot torsdag 5/11
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chicago 2,25
Oavgjort 4,0
St. Louis 3,0 Regler och villkor gäller.
Över 5,5 mål 2,5 Regler och villkor gäller.
Under 5,5 mål 1,56

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 44%
X: 25%
2: 33%
Över 5,5 mål: 40%
Under 5,5 mål: 4%