9 oktober 2019 Tyskland Argentina Speltips

Speltips, Dam-VM: Tyskland – Frankrike 26/6: Kvartsfinalerna rivstartar

Efter ett par dagars uppehåll drar kvartsfinalerna i VM-turneringen igång med matchen Tyskland – Frankrike. En match som får ses som en väldig rivstart på fyra heta kvartsfinaler.

Fotbolls-VM borta i Kanada pågår för fullt och vi tar oss nu in i kvartsfinalerna, där Tyskland och Frankrike är först ut. Det är en kvartsfinal som kan bli precis så underhållande som den låter på förhand, inte minst med tanke på vilket fint offensivt spel de båda lagen visat upp hittills under turneringen.

Det är hur som helst två av turneringens klart bästa lag som drabbar samman redan i kvartsfinalen, även fall USA och Australien nog är strået vassare än Frankrike. Tyskorna är som tyskorna alltid är – tunga och svårslagna. Det fick vi svenskar bittert lära oss i åttondelsfinalen, där vi helt enkelt inte hade någon chans mot Tyskland.

Där och då åkte Sverige ut med dunder och brak efter 4-1 till tyskorna och när den tyska maskinen nu fått upp rejält med fart finns det få saker som kan stoppa den. Ska man vara helt ärlig vaknade den tyska maskinen redan i gruppspelet, där man premiärslog Elfenbenskusten med 10-0 och satte tonen för mästerskapet redan från start.

Även Frankrike har haft en fin turnering, men får likväl gälla som klar outsider i den här matchen. En tung 3-0-seger mot kluriga Sydkorea senast vittnar om att fransyskorna minsann inte är att leka med.

Frankrike vann senast – tyskorna revanschlystna

Intressant är att de båda lagen spelade mot varandra så sent som för åtta månader sedan. Då vann Frankrike med 2-0 på bortaplan, något som man nu fruktar kan ha gett tyskorna blodad tand inför kvartsfinalmötet ikväll.

– Kanske gör det allting värre, men jag är säker på att vi skrämde dem. Det kommer att vara annorlunda nu eftersom det är en elimineringsmatch, säger högeryttern Elodie Thomis till ESPN inför matchen.

Intressant är att det franska laget består uteslutande av spelare från den inhemska ligan, som håller hög europeisk klass och som bland annat är hem åt Kosovore Asllani i Paris Saint-Germain. Samtliga 23 spelare i truppen tros vara tillgängliga till kvartsfinalen.

Den tyska truppen har en rad utlandsproffs, bland andra Anja Mittag i svenska FC Rosengård. Även tyskorna ska ha en intakt trupp till matchen och vi kan helt enkelt se fram emot en match mellan två fulla, starka lag.

Den tyska maskinen blir tuff att stoppa

Precis som vi var inne på tidigare har den tyska maskinen kommit igång från start i den här turneringen, där främst det offensiva spelet har visat sig hålla en väldigt bra klass. Mot Sverige kunde man se vissa brister i det defensiva, men samtidigt var det en minst sagt komfortabel och egentligen ohotad seger man tog i åttondelsfinalen.

Frankrike må vara ett starkare lagbygge än den skakiga svenska motsvarigheten, men det är trots allt Tyskland som går in i kvartsfinalen som solklar favorit.

Hos Betsson kan vi nu få hela 2,06 på den raka tyska segern och det är ett odds vi tycker blivit lite för högt för att inte spela. Känslan är att tyskorna, precis som de brukar när det kommer till mästerskap, är det tyngre laget och därför vinner matchen.

Speltips:

Speltips:  Tyskland vinna
Odds:  2,06 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  22:00, fredag 26/7
TV / Stream:   

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 78598]

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tyskland  2,06
Oavgjort  3,40
Frankrike  4,00
Över 2,5 mål  2,35
Under 2,5 mål  1,65

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 50%
X: 29%
2: 25%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 61%