6 juni 2017 Danmark Tyskland

Speltips, Danmark – Albanien 4/9: Tydlig favorit

Danmark står inför en måstematch mot ett Albanien som överraskat stort i EM-kvalet och allt handlar om trean. Full fart framåt?

Läget är närmast akut för Danmark; ska första- eller andraplatsen plockas – måste man nästan vinna här. 3-1-1 är ett okej facit, absolut, men eftersom poängfördelningen varit så pass ojämn är de två konkurrenterna om de två bästa platserna, Portugal samt just Albanien, i bättre situationer.

Gruppen toppas av Portugal som skramlat ihop 12 pinnar på fem matcher hittills, Danmark har tio med lika många spelade och Albanien även de tio, dock med en match mindre spelad. Oavgjort eller förlust skulle därmed innebära total katastrof för Danmark, medan det skulle sätta Albanien i en oerhört bra sits.

Löser minst två baljor?

Defensivt har Albanien varit kalasstarka i kvalspelet. Ynka två insläppta på fyra matcher är facit och då har man mött just Danmark och Portugal exempelvis. Möjligt att laget varit underskattat på förhand, men att de överpresterat råder det ingen tvekan om. Kortfattat: Danmark är flera snäpp bättre än Albanien.

Den omvända matchen slutade 1-1 – en match som Danmark dominerade fullt ut; hade klart flest avslut, farliga chanser och närmare 65% av bollinnehavet. Detta på bortaplan. På Nya Parken vet vi att Danmark har en extra växel att sätta i och min känsla är att de borde lösa detta utan större problem.

Starka, offensiva pjäser finns det gott om i Danmark; Christian Eriksen lyser starkast, även om Nicklas Bendtner är den mest omtalade. Den sistnämnde, anfallsbjässen verkar dessutom ha kommit i form och har ett extremt bra målsnitt trots lite speltid under starten av spelåret 2015 i Wolfsburg.

På detta är också Albaniens starka mittback Mërgim Mavraj out med en skada – ett stort, stort avbräck.

Sannolikheten att Danmark får in minst två baljor ska vara klart större än 50% och över 1,5 hemmamål synas därför gladeligen till 2,0 x polletterna.

Speltips:

Speltips: Danmark över 1,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 4/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

[interaction id=”55e8c4277ae1c0600518dbbd”]

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Danmark 1,70 Regler och villkor gäller.
Oavgjort 3,85
Albanien 6,25
Över 2,5 mål 2,35
Under 2,5 mål 1,64

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 59%
X: 26%
2: 16%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 61%