17 september 2019 Salzburg Genk Speltips

Speltips, Dinamo Minsk – Red Bull Salzburg 20/8: Bräcklig favorit

Efter att ha tappat det totalt mot Malmö får Red Bull Salzburg istället chansen i Europa League-kvalet. Det börjar med en bortamatch mot Dinamo Minsk och då bör oddsen vara jämnare än spelbolagen antyder.

Fotboll är inte alltid logiskt. Salzburg har fått en mardrömsmotståndare i Malmö FF och åkte ut mot dem för andra året i följd i kvalet mot Champions League – på skrämmande lika vis. Hemmavinster (2-1 respektive 2-0) och sedan bortaförluster (0-3 respektive 0-3).

Senast innebar det också ett enormt pollettregn för oss på Spelbloggare också. Från returen bjöd vi på två speltips – över 10,5 hörnor och Malmö att avancera vidare – vilka båda satt till 1,91 respektive 11,0 (!) x polletterna.

Soriano out

Nu ska Salzburg ladda om från den där totala käftsmällen och det kan inte vara det enklaste. Från att i huvudet varit klara för play off-rundan till CL – till att nu få fajtas om en plats till gruppspelet i Europa League. Uppenbart är det också att man inte håller samma kvalité på bortaplan kontra hemma i Österrike.

Det är inte bara i Europa som man haft problem, utan även hemma i serien. På de fem inledande matcherna är facit bleka sju pinnar. Nu har förvisso de två senaste vunnits – men det mot jumbon respektive nästjumbon. Inte de tuffaste testerna att kunna ställas inför.

Att Salzburg håller sämre nivå än i fjol råder det ingen tvekan om. Flera av nyckelpjäserna försvann och ersättarna är inte av samma klass. Känslan är att att oddssättarna är kvar i tänket från förra året; att de fortfarande skulle vara lika vassa.

Dinamo Minsk är inte speciellt namnstarkt, men den kollektiva styrkan ska inte underskattas och i kvalet skickade man först ut Cherno More och nu senast – Zürich. Den prestationen ska inte alls viftas bort.

Det verkar också som att Salzburgs storstjärna Soriano missar matchen – ett avbräck av enorm betydelse.

Dinamo Minsk +0,25 mål (asian handicap) spelas till 2,02x och det innebär att vi får kammar fullt vid hemmavinst och får halv vinst vid oavgjort.

Speltips:

Speltips: Dinamo Minsk +0,25 mål
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, torsdag 20/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 83201]

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Dinamo Minsk 3,80 Regler och villkor gäller.
Oavgjort 3,40
Red Bull Salzburg 2,15
Över 2,5 mål 2,15
Under 2,5 mål 1,75

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 26%
X: 29%
2: 47%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 57%