15 juli 2018 Kevin Anderson Novak Djokovic speltips Wimbledon final

Speltips, Djokovic – Gasquet 10/7: Ett spelbolag dukar upp bjudodds

I den första semifinalen av Wimbledon 2015 möts Novak Djokovic och Richard Gasquet. Vi har hittat ett spelbolag som sticker ut, något vi inte är sena med att utnyttja.

Novak Djokovic har tagit sig hela vägen fram till semifinal i årets Wimbledon – snacka om motsatsen till överraskning. Att han i semifinalen kommer att få möta fransmannen Richard Gasquet får dock ses som en smärre överraskning.

29-åringen har imponerat stort under hela turneringen och har på sin resa fram till fredagens semifinal lyckats slå ut två riktigt tunga spelare i form av Grigor Dimitrov och Stan Wawrinka, där den sistnämnda trots allt är rankad fyra i hela världen. Det är inte illa alls.

I kvartsfinalen mot Stan Wawrinka vann han en tuff femsetare efter 11-9 i sista set och för oss som njöt av matchen var det främst det fantastiska spelet med backhand som glänste. Richard Gasquet har, precis som Stan Wawrinka faktiskt, en enhandsbackhand och den är känd för att kunna göra väldig skada. Dessutom såg han pigg ut med sin serve-volley som skördade många poäng när han väl vågade sig fram, likt Stefan Edberg någon gång i begynnelsens tider.

Nu hinner verkligheten ikapp

Att fransmannen tagit sig så här långt får ses som en väldigt fin prestation. Den tidigare ryggskadade Gasquet har som sagt spelat fin tennis och förtjänar helt klart att vara här, trots att han vunnit ett par matcher som underdog. Det i sig är någonting som gör prestationen än större.

Väl i semifinalen tror vi dock att verkligheten hinner ikapp honom. Det beror på en rad anledningar, där den största och viktigaste naturligtvis stavas Novak Djokovic. Vi har nämnt det flera gånger förr och tänker fortsätta tjata om det: Novak Djokovic är världens bästa tennisspelare. Det handlar inte om ranking, det handlar inte om titlar – det handlar om hur han spelar tennis, både med kroppen och huvudet. Han är outstanding och när det verkligen gäller finns det bara ett fåtal som överhuvudtaget kan hota honom.

Dessvärre för fransk tennis del tror vi inte Richard Gasquet är en av dem. Faktum är att Gasquet generellt sett har väldigt svårt för den yttersta eliten. På de 17 senaste matcherna mot spelare rankade topp 10 har 29-åringen 15 förluster. Den knappa segern mot Stan Wawrinka senast blev alltså den blott andra segern på 17 försök. Anmärkningsvärt för en spelare som bara för ett drygt år sedan var rankad 9 i världen.

Ja, som ni hör tror vi att Novak Djokovic blir för tung för Richard Gasquet. Vi är övertygade om att fransmannen kan pressa fram minst ett långt set, men när vi väl summerar matchen kan vi konstatera en komfortabel serbisk seger. Novak Djokovic 3-0 till 1,65 hos MyBet är helt klart ett odds som blivit på tok för högt, inte minst med tanke på att bet365 erbjuder ynka 1,44 för samma spel. Vi går glatt in på 3-0 till Djokovic, men hoppas på att fransmannen bjuder på en och annan fantastisk diagonal enhandsbackhand som skär igenom hela banan.

Missa inte finalhelgen av Wimbledon. Registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledons finalhelg står för dörren är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Novak Djokovic 3-0
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  MyBet
Spelstopp:  14:00, fredagen 10/7
TV / Stream:   

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 79574]

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Novak Djokovic  1,08
3-0  1,65
Richard Gasquet  11,50
Över 31,5 game  1,95
Under 31,5 game  2,02

 

Oddsens motsvarighet i procent:

Novak Djokovic: 93%
3-0: 61%
Richard Gasquet: 9%
Över 31,5 game: 51%
Under 31,5 game: 50%