dif - äff 22/2

Speltips, Djurgården – Ängelholm 22/2: Storsatsar på cupen

dif - äff 22/2
Foto: Bildbyrå2

Grupp 7:s premiärmatch i Svenska Cupen spelas mellan Djurgården och Ängelholm på Tele2 Arena, där storpublik väntar. Motivations- och klasskillnad?

Ängelholm klarade kontraktet i Superettan med nöd och näppe förra året. Man var bara en plats och tre pinnar från de negativa kvalplatserna. Laget får troligen ställa in sig på bottenstrid även nu; flera betydande pjäser har lämnat klubben, bland annat den interna skyttekungen Junes Barny som nästan gjorde hälften av lagets mål i fjol.

Rätt anonyma spelare som kommit in. Vlado Zlojutro, senast i Varberg, är väl den namnkunnigaste med meriter av allsvenskt spel – men hans karriär pekar neråt och de två senaste säsongerna får ses som fiaskon. Sammanfattningsvis, ÄFF kommer få det tufft i serien och att de skulle skörda några framgångar i cupen har jag svårt att se.

Skåningarna har vunnit tre matcher i följd under försäsongen, men motståndet har inte varit det bästa och hittas i de lägre divisionerna. Knappast bra värdemätare inför den här matchen.

Bra form på försäsongen

Intresset runt Djurgården, och Stockholmsfotbollen överhuvudtaget, är större än på flera år. Säsongsbiljetterna säljer som smör och det snackas om en publiksiffra på runt 10 000 under söndagseftermiddagen.

Att cupen är oerhört prioriterad för DIF har inte gjorts till någon hemlighet, spelare och ledare talar ständigt om möjligheterna den kan ge i intervjuer och att det bara är sex matcher ut till Europa.

De två första matcherna under försäsongen – 1-3 mot Las Palmas och 0-0 mot Norrköping – var klart mediokert genomförda av Blåränderna, men då det gjorts så pass många värvningar tar det förstås lite tid att få pusselbitarna på plats. Därefter har det sett genomgående bra ut – spel- som resultatmässigt – med segrar mot Helsingfors, Shanghai och Vardar.

Flera viktiga pjäser förlorades under uppehållet, men ”Super-Bo” och hans mannar har värvat på bra, tycker jag. Flera spelare vars karriärer pekar spikrakt uppåt har anlänt och den som kanske imponerat allra mest är den gambianske mittbacken Omar Colley med sin makalösa fysik. Slående lik Daniel Amartey som lämnade klubben för Köpenhamn i somras. Även Daniel Berntsen har visat stora kvalitéer på sin kantposition.

Man lyckades inte avancera vidare från fjolårets gruppspel på grund av 1-2-förlusten mot Sirius i premiären, men på hemmaplan gjordes jobbet med bravur och två av två matcher vanns på Tele2 Arenas plastmatta; med 2-0 mot Assyriska och 4-1 mot Halmstad. Ängelholm spelar ju sina hemmamatcher på naturgräs och det är en faktor som väger tungt.

Konstgräset, motivations- och klasskillnaden talar för att Djurgården plockar en relativt bekväm seger här. 3-1?

DIF -1,5 mål tas till 1,90x i årets första rekade Svenska Cupen-match.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Djurgården 1,37 1 000 + 500 kr
Oavgjort 5,25 Regler och villkor gäller. 1 000 kr
Ängelholm 9,50 Regler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,22 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,70 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Djurgården -1,5 mål AH
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 14:00, 21/2
TV:  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 64603]

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson

Comments are closed.

-->