Speltips, Djurgården – Falkenberg 29/4: Seg inledning att vänta?

Spelbloggare Publicerat: 28 April 2015
dif fff 29/4
Foto: Bildbyrån

Efter skalpen mot Malmö reser Falkenbergsspelarna uppåt i landet, till Stockholm och Tele2 Arena där ett försvarsstarkt Djurgården väntar. Målsnålt?

Vilken match de gjorde mot Malmö, FFF. Man var faktiskt ytterst nära att plocka en trea hemma på IP; ledde med 2-0 efter 23 minuter, sedan både reducerade och kvitterade motståndarna innan man åter hamnade i förarsätet, då tack vare Hakeem Araba – men med 20 minuter kvar att spela kom det sista ordet från Malmö och slutresultatet skrevs 3-3. En superprestation av Hans Eklunds mannar, där de satsade i duellspelet som om det vore ett fullsatt derby.

Och visst har FFF sett relativt bra ut i de fem inledande matcherna, men facit på en vinst, två oavgjorda och två förluster är inte jätteimponerande – det blir bottenstrid även i år, det vågar jag nästan lova. Truppen är klart medioker, knappast i klass för att fajtas i mitten eller för den delen ännu högre uppåt i tabellen.

Hans Eklund står med samma trupp intakt från MFF-mötet, vilket innebär att Johan Svahn, Zlatan Krizanovic samt Godsway Donyoh är out.

För Blåränderna är alla spelare tillbaka i träning, men varken Alexander Faltsetas eller Martin Broberg är redo för spel. Amadou Jawo kommer tillbaka i truppen, men en startplats blir det med största sannolikhet inte.

Det började tungt för Djurgården som stod på ynka en pinne efter de tre inledande matcherna mot Elfsborg, Häcken respektive Hammarby. Spelet hackade och man fick inte det mest grundläggande att fungera, vilket såhär med facit hand kanske inte var speciellt oväntat då så pass många nya spelare kommit in i truppen. De två senaste matcherna – mot Kalmar och Sundsvall – har man däremot vunnit och dessutom hållit nollan i.

Chanssnåla första halvlekar

DIF:s är erkänt försvarsstarka och har verkligen fått pusselbitarna att falla på plats där. Få målchanser har släppts till, men också hyfsat få skapats. Tränaren Pelle Olssons organisationsstarka filosofi har kritiserats av många, men kan också vara extremt effektiv. Även om man ska vara spelförande här, har jag svårt att se melodin ljuda full fart framåt.

Sex mål senast, ja, FFF stod för en offensiv prestation utöver det vanliga i 3-3-matchen mot Malmö. Här kan jag garantera att det kommer se annorlunda ut.

Dels är Falkenberg ett helt annat lag på borta- kontra hemmaplan; mycket mer defensivt inställda, vilket fjolårets målfacit visade prov på. Sedan betydde ju deras första, tidiga mål att MFF tryckte upp positionerna rejält, lite väl högt. Ser en matchbild nu där de kryper ihop och försöker täta till ytorna, för att eventuellt börja satsa lite mer i omställningsspelet desto längre matchen lider.

I Djurgårdens matcher mot Kalmar och Sundsvall har de första halvlekarna blivit mållösa och det mest handlat om mittfältskampen, för att tempot sedermera trappats upp sista 45.

Fjolårets inbördesmöten slutade 1-0 till respektive värd och de målen kom båda under slutkvarten. Målsnålt till en början även här?

Inget mål innan klockan tickat upp över 30 minuter spelas till 2,10x hos ComeOn.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Djurgården 1,55 betway logo 1 000 kr
Oavgjort 4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Falkenberg 6,70 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,01 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,85 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Inget mål innan 30:00
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 19:00, 29/4
TV:  cmorelive logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson