Speltips 15 april 2019 Djurgården iFK Göteborg

Speltips, Djurgården – Halmstad 29/8: Vem ska göra målen för DIF?

Derbyt mot Hammarby var en stor besvikelse för Djurgården, som ser allt mer uddlösa ut framåt, och när ett försvarsstarkt Halmstad i stort poängbehov kommer till Tele2 Arena tror vi att en målsnål batalj är att vänta.

En sanslös ineffektivitet och en rejäl målvaktstabbe såg till att Djurgårdens mardrömsderbysvit förlängdes efter 2-2-matchen mot Hammarby. Ända sedan Haris Radetinac – seriens bästa ytter? – blev skadad har DIF sett allt mer uddlösa ut i den sista tredjedelen. Och som ni all säkerhet redan hört; Nyasha Mushekwi, den interna skytteledaren, lämnade klubben efter derbyt också.

Guldet kan faktiskt räknas bort nu; avståndet är för stort och för ärlighetens skull håller de flesta konkurrenterna ovan lite högre kvalité. Europadrömmen lever dock alltjämt och det är där siktet är inför de avslutande nio matcherna.

För Halmstad handlar det istället bara om – överlevnad. Kvalplatsen innehas just nu, tre pinnar är det upp till säker mark och två till det helröda tabellområdet. Trots det dystra facit måste tränaren Janne Jönsson få en eloge för vad han fått ut av ett hårt begränsat material. På pappret är Halmstad raka vägen ner i Superettan-material, i alla fall i min bok.

Underspelet betalar bra

Siktet är inställt på krysset för Halmstad och för att det ska fixas måste man, med största sannolikhet, hålla nollan. Defensivt är man välorganiserat och på bortaplan brukar man inte kunna bjuda till speciellt mycket framåt; bara fem mål har det blivit framåt och sju av tio matcher har klivit under 2,5 mål.

Radetinac out med en skada. Mushekwi borta. Vilka ska nu hota motståndarförsvaren? ”Super-Mush” stod själv för 12 av lagets 32 mål, var inblandade i klart fler och skapade alltid ytor åt sina medspelare. Sam Johnson lär få sällskap av Amadou Jawo eller Sebastian Andersson på topp och det var en bra tid sedan någon av dem levererade. De håller i alla fall inte som anfallsalternativ för en toppklubb.

Bara i fyra av DIF:s tio hemmamatcher har det blivit max två mål, men linan blivit underkliven i tre av de fem senaste. Är säker på att det kommer bli mer av den målsnåla varan i och med förlusten av ”Super-Mush”.

Halmstad kommer till Stockholm för att bevaka den pinne de har när matchen startar och kan bli svåra att dyrka upp för Djurgården. Här stinker det målsnålt, men oddssättarna instämmer inte i det och 2,20x för under 2,5 mål är tveklösa värdesiffror. Litet minus i och med att DIF:s mittback Omar Colley är out, men det ska fortfarande en hel del till för att HBK ska lyckas hamna i målprotokollet.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr riskfritt spel)
Spelstopp: 16:00, lördag 29/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

[interaction id=”55e0401547016b292e2c76c1″]

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgården 1,38
Oavgjort 4,85
Halmstad 9,00
Över 2,5 mål 1,74
Under 2,5 mål 2,20

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 72%
X: 21%
2: 11%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 45%