Elfsborg Djurgården 28 april 2016

Speltips, Elfsborg – Åtvidaberg 28/9: Fortfarande mycket att spela för

Fyra matcher utan vinst blir kostsamt när man jagar guld, men IF Elfsborg har fortfarande mycket att spela för. Frågan är om Åtvidaberg orkar stå emot boråsarna?

Det där eftertraktade guldtåget gick förmodligen när IF Elfsborg tappade poäng hemma mot IFK Göteborg i veckan. Trots ledning och några minuter kvar på klockan lyckades man tappa poäng, delvis beroende på en tvivelaktig domarinsats, och efterspelet skulle bland annat handla om en mycket arg Anders Svensson.

Nu har man gått vidare och det är inte utan att man helt enkelt fått konstatera att man själva står kvar på perrongen, medan guldtåget med bland andra IFK Göteborg, IFK Norrköping och AIK åker iväg.

Trots det har IF Elfsborg en hel del kvar att spela, inte minst inför nästkommande säsong. För att komma ut i Europa, närmare bestämt kvalet till Europa League, krävs en tredjeplats i tabellen. Skulle man inte klara det kan det räcka med att sluta fyra, såvida något av de tre bäst placerade lagen vinner 2016 års upplaga av Svenska Cupen.

Med andra ord har man mycket kvar att kriga för när jumbon Åtvidaberg kommer på besök. Trots att Åtvidaberg sällan åker på storstryk har man förtvivlat svårt att hävda sig så pass mycket att man plockar trepoängare. Faktum är att laget bara vunnit två matcher på hela säsongen.

Månz Karlssons frånvaro blir kostsam

Inte nog med den risiga formen och den alltid svåra bortaresan till Borås – jumbon Åtvidaberg får dessutom klara sig utan mittbacken Månz Karlsson. Han har varit en av få ljusglimtar under säsongen, men drog på sig ett rött kort efter ett obegripligt slag i senaste matchen mot BK Häcken.

Med Månz Karlsson borta minskar gästernas chanser att rubba IF Elfsborg ytterligare. Nu saknas visserligen Marcus Rohdén hos hemmalaget, men det finns mycket kvalité på bänken som nu får möjligheten att visa framfötterna från start.

Därför tror vi att hemmalaget tar tag i taktpinnen direkt och sätter an tonen på den här tillställningen. Att vi hos Unibet får hela 1,95 gånger pengarna på 1/1, att Elfsborg ska leda i paus och hålla ledningen hela vägen in i mål, känns lite väl högt. Vi tackar och tar emot.

Speltips:

Speltips:  IF Elfsborg 1/1
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 28/9
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
IF Elfsborg  1,34
Oavgjort  5,50
Åtvidabergs FF  11,00 Regler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,62
Under 2,5 mål  2,50

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 75%
X: 18%
2: 9%
Över 2,5 mål: 62%
Under 2,5 mål: 40%