ellos lahti 9/7

Speltips, Elfsborg – Odd 30/7: Vår förhoppning är målkalas

Elfsborg tar sig an norska Odd BK i tredje omgången av kvalet till Europa League. Vi tror att det kan bli en fartfylld matchbild och har hittat ett speltips som lämpar sig väl.

Elfsborg har redan slagit ut finska Lahti och danska Randers och nu fortsätter Elfsborgs väg mot Europa League med ännu en nordisk motståndare i kvalet. Den här gången är det norska Odd BK som står för motståndet och vi kan bara förmoda att det blir en tuffare nöt att knäcka.

Mot finnarna tog sig Elfsborg vidare efter att ha vunnit med totala 7-2 sett över två möten. Det var hemmamatchen som föll avgörandet, i vilken Elfsborg vann med klara 5-0 efter att ha fått med sig 2-2 från mötet i Finland. Nu senast slog de ut Randers efter 0-0 på bortaplan och sedan 1-0 efter förlängning på hemmaplan.

Att Elfsborg är hemmastarka råder det ingen tvekan om och det är inte bara fördelen av att spela på konstgjort underlag som stärker boråsarna. Man är också trygga i sin hemmiljö och trivs med att avgöra dubbelmötena hemma i Borås. Intressant är att Odd BK också har plastmatta hemma på sin arena, vilket gör att vi nu ser fram emot ett möte mellan två lag som har stor vana vid att bollen beter sig lite annorlunda.

Trots att det innebär att Elfsborgs sedvanliga fördel med underlaget raderas ut ser vi svensklaget som klara favoriter i den här matchen. Odd BK är visserligen inne i ett fint stim och kommer garanterat kunna ställa till det för Elfsborg, men förhoppningen är att Boråslaget ska klara det här över två matcher.

Fokus på första mötet – målkalas att vänta?

Men nu ska vi hålla oss fast i det första mötet, som alltså avgörs under torsdagskvällen. Odd BK tar sig Borås Arena och vi kan därmed vänta oss en match mellan två offensivt starka lag. Norrmännen kommer till matchen efter en fin period, under vilken man gjort hela åtta mål på tre matcher. Därtill har laget släppt in sex mål på fyra matcher och har klara problem i defensiven, inte minst när man möter bättre motstånd.

Bättre motstånd är nog precis vad vi får kalla Elfsborg för och vi har en god förhoppning om att boråsarna kommer vinna matchen. Det är dock inte där vi tänker landa med vårt speltips, utan riktar istället blickarna mot målmarknaden. Elfsborg har snittat över 2 mål per hemmamatch den här säsongen och dessutom har man haft bedrövligt svårt att hålla tätt.

Därför tror vi att spelbolagen generellt sett är lite snett på det när vi kan få hela 2,05 gånger pengarna på över 2,5 mål i matchen. William Hill är ett av många bolag som erbjuder ett så pass högt odds och vi är inte sena med att lägga in en slant. Två lag som behärskar ett snabbt konstgjort underlag brukar innebära många mål, speciellt med tanke på den offensiva kraft som finns i båda lagen.

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål i matchen
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  WilliamHill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, torsdag 30/7
TV:    (TV-tablå)
Stream:   Matchen streamas på Elfsborg.se

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 80907]

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
IF Elfsborg  1,91
Oavgjort  3,60
Odd BK  4,35
Över 2,5 mål  2,05
Under 2,5 mål  1,76

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 52%
X: 28%
2: 23%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 57%