Speltips, Everton – Watford 8/8: Premiärvinnare funnen

Spelbloggare Publicerat: 7 August 2015

Storfavoriter och premiärer är ofta en dålig kombination, men på Goodison Park bör ett par klasser skilja mellan Everton och nykomlingen Watford – detta trots skadebekymmer för värden.

Fjolåret vill man helst bara glömma bort. Everton lyckades inte alls komma upp i väntad nivå efter att man säsongen 13/14 plockat en femteplatsen och således kammat in en Europabiljett – man hamnade på den undre tabellhalvan, elva, med resultatraden 12-11-15. Sett till vad man skulle, eller kanske till och med borde, ha presterat med den truppen – total katastrof.

De blåa har inte varit speciellt aktiva på transfermarknaden; stommen är intakt och det är en del intressanta pjäser som kommit in. Gerard Deulofeu är en av dem som förväntas sätta ett djupt avtryck direkt, den före detta Watfordspelaren och senast i Manchester United – Tom Cleverley en annan.

Min bestämda känsla är att Everton ska vara med och fajtas om Europaplatserna nu, även om det fortfarande ska skilja en hel del till den absoluta toppen. Femte- eller sjätteplatsen känns som möjliga utgångar av säsongen.

Watford plockade andraplatsen i förra årets Championship, men är nu totalt uträknade av experter och medieprofiler – och det med all rätt. Det här är min klara jumbo. Skulle de klara av kontraktet, då skulle jag bli oerhört förvånad. En tanke som jag alltså inte är ensam om.

Truppen är till stora delar nykomponerad för Watfords del; hela tio spelare har köpts in. Finns viss rutin i en del av dessa herrar, men kvalité för spel i Englands bästa division? Nja, jag är tveksam. Resurserna är begränsade och det lär tabellen bli ett kvitto på. Småförtjust i Troy Deeney, som skickade in 21 baljor i Championship. Han är dock en av få som borde hålla för Premier League.

1,75x räcker

Storfavoriter och premiärer. Som nämnt; det brukar inte vara någon hundraprocentig kombination. Finns ofta värde i skrällarna, inte bara i den första matchen utan också de första veckorna, eventuellt månaden.

Trots detta skriker alla mina celler i kroppen – Everton! På hemmaplan, med sikte på toppfajt och med bra nyförvärv på plats ska man helt enkelt inte falla mot ett Watford som inte ens kan tituleras som mediokert, i relativa termer.

En sak som oroat är alla dessa skador i Everton, men rapporterna talar för att de flesta av de spelarna som varit osäkra ska vara fit for fight; Romelu Lukaku, Kevin Mirallas, Gerard Deulofeu och John Stones. Besked som höjer lagets status inför premiären rejält.

Watford dras samtidigt med skador på betydande pjäser i bland annat Almen Abdi, Joel Ekstrand, Steven Berghuis samt José Manuel Jorado. Därtill är avverkar Miguel Àngel Britos en två matchers lång avstängning. Tuffa besked, speciellt när man inte har den bästa bredden.

Jo, jag köper ettan till 1,75x. Skulle kunna tänka mig att oddset kommer droppa några punkter när startelvorna annonseras. I skrivandets stund får ni bäst betalt hos Ladbrokes.

Speltips:

Speltips: Everton vinner, rak etta
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 16:00, lördag 8/8
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Everton 1,75 ladbrokes logo
Oavgjort 3,91 nordicbet logo
Watford 5,77 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,92 unibet logo
Under 2,5 mål 2,00 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: