Speltips, Färjestad – HV71 27/11: Två speltips från fredagsmatchen

Simon Pålsson Publicerat: 27 November 2015

Två av de mest målfattiga lagen drabbar samman i en härlig fredagsmatch i SHL:s tjugoandra omgång. Spelbloggare.se bjuder på två speltips från matchen.

Det är en mysig liten tradition som fortsätter att leva vidare. Fredagarna bjuder på en eller två matcher från SHL och Spelbloggare.se brukar haka på med ett eller flera speltips från svensk hockeys finrum.

Den här veckan hämtar vi vårt speltips från matchen mellan Färjestad och HV71, en match som varit en godbit under många herrans år. Båda lagen hör till de där klassiska lagen under 2000-talet och har gång på gång utmanat långt fram i slutspelet.

Så här långt har den här säsongen inte varit någon succé för något av lagen, även fall de finns med bland de tio bästa lagen båda två. Det krävs dock en rejäl spelmässig uppryckning för att det ska kännas realistiskt att något av lagen utmanar på allvar när slutspelet drar igång i vår.

Båda lagen trubbiga framåt

Signifikativt för både Färjestad och HV71 så här långt ahr varit den trubbiga offensiven, samtidigt som båda lagen faktiskt spelat bra försvarsspel. Det har inte varit antalet insläppta mål som gjort att säsongen inte varit en succé, det har snarare handlat om att effektiviteten inte håller måttet.

Färjestad har 54 gjorda mål på sina första 21 matcher. Det är ett snitt på 2,5 mål per match. För gästernas del är snittet pyttelite bättre, eftersom de faktiskt gjort 55 mål på lika många matcher. Det är klart sämst bland alla lagen topp tio i tabellen.

Hemmalaget kommer dessutom till den här matchen efter sju raka matcher utan att ha gjort mer än tre mål. Därtill har laget förlorat fyra av de fem senaste matcherna och ser allmänt trubbiga ut spelmässigt.

Det ser faktiskt inte mycket bättre ut för gästerna, som visserligen har ett par segrar på sistone, men som inte heller de fått igång någon vidare offensiv. Trots det kommer de med tre segrar på de fem senaste. Därutöver har de hotat både Skellefteå och Brynäs, men förlorat med uddamålet mot Skellefteå och efter förlängning mot Brynäs starkt.

Med ovan nämnda i åtanke tror vi att HV71 har en god chans att skrälla mot Färjestad. Spelbolagen håller hemmalaget som enorma favoriter, men det tycker vi är lite snett. HV71 trivs dessutom otroligt bra i Karlstad och har fyra segrar på de fem senaste mötena där. 2,75 gånger pengarna för HV71 draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) hos Betsson är löjligt högt och måste spelas.

Dessutom är det här två målsnåla lag. Det tror vi kommer prägla matchbilden, som blir tät och relativt jämn. Därför är under 5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,81 gånger pengarna hos Unibet också det ett bra spel. Det bangar vi inte. Vi får då pengarna tillbaka vid exakt fem mål i matchen.

Speltips:

Speltips:  Speltips 1: Under 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Speltips 2: HV71 vinner (draw no bet)
Odds:  1,81 – 2,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 27/11
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Färjestad BK  1,91 ladbrokes logo
Oavgjort  4,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
HV71  3,80 betsson logo
Över 4,5 mål  1,75 betsson logo
Under 4,5 mål  2,15 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: