Finland - Vitryssland speltips 11 maj 2015

Speltips, Finland – Vitryssland 11/5: Bryts rekordnollan?

Finland släppte in fem mål i VM-premiären mot USA. Men sedan dess har de hållit nollan i de fyra följande matcherna och frågan är om rekordnollan bryts när Vitryssland står för motståndet? Vi har hur som helst hittat ett otroligt starkt speltips när ett spelbolag missat i sin oddssättning. 

Efter att Finlands superstjärna i målet Pekka Rinne som slagit rekord efter tre raka nollor gått och blivit sjuk fick Finland chansa med unga Juuse Saros i målet nu senast mot Slovakien. Men det gick lika bra det, han spikade igen och Finland vann med 3-0. Nu rapporterar dessutom Finlands läkare Harri Hakkarainen att Rinne är frisk igen och kommer spela mot Vitryssland. Frågan är om han kan bygga på sitt rekord med en fjärde match eller om Vitryssland lyckas bryta sviten.

Finland kommer hur som helst fulla av självförtroende till matchen. Efter den tunga 5-1-förlusten i premiären har de som sagt fyra raka segrar och målskillnaden 15-0, de tog med andra ord förlusten på helt rätt sätt.

– Förlusten mot USA fick oss att jobba trots att vi inte önskade den förlusten, säger Finlands tränare Kari Jalonen till HBL.

Inte vunnit mot Finland sedan 2009

Vitryssland har samtidigt blandat höga toppar med djupa dalar under VM. De vann komfortabelt mot USA med 5-2 bara för att i nästa match bli fullständigt pulveriserade av Ryssland (0-7). Totalt under VM har de tre segrar och två förluster men de har inte vunnit mot Finland sedan straffsegern 2009. Sedan dess har Finland fyra raka segrar med målskillnaden 10-1 i VM och OS-sammanhang.

Vi håller Finland som tunga favoriter här men anser att oddset 1,35 är något lågt. Däremot tycker vi verkligen om spelet Vitryssland gör under 1,5 mål till 2,0. Finland har som sagt hållit nollan i fyra raka matcher, Rinne är tillbaka i målet och under VM 2014 vann Finland med 2-0 mot Vitryssland. Faktum är att Finland nollat Vitryssland i tre raka VM-matcher.

Vitryssland har förutom skrällen mot USA inte imponerat under VM. Förlust mot Slovakien (1-2) och Ryssland (0-7) bjöd inte direkt på nåt skönspel. Visst, de kanske spräcker Finlands rekordnolla men att de gör två mål? Inte lika troligt.

Vitryssland under 1,5 mål till 2,0 hos Betway synas utan att blinka, som jämförelse erbjuder Nordicbet bara 1,65 för samma spel. Saknar ni konto hos Betway får alla nya kunder ett gratisspel värt 500 kronor här. 

Speltips:

Speltips: Vitryssland under 1,5 mål
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Måndag 11/5 kl 16:15
TV / Stream:   (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 73770]

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Finland 1,35
Oavgjort 6,5
Vitryssland 7,5
Över 5,5 mål 2,35
Under 5,5 mål 1,67

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 74%
X: 15%
2: 13%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 60%