Speltips, Frölunda – Färjestad 30/1: Målsnålt har blivit målrikt

Emil Jakobsson Publicerat: 30 January 2015
Frölunda - Färjestad 30 januari 2015
Foto: Bildbyrån

Vårt handikappspel Modo +1,5 mål satt fint här om dagen när de gästade just Frölunda. Under fredagen är det dags för en ny hemmamatch för Frölunda men den här gången mot Färjestad och vi hoppas givetvis att även dagens speltips prickar. 

Frölunda skapade mycket men precis som de flesta lagen i SHL lyckas de vinna mot Modo men inte med någon större marginal. Handikappspelen +1,5 mål på Modo har verkligen betalat bra den här säsongen. Segern var Frölundas fjärde på deras fem senaste matcher.

Matchen mot Färjestad blir klubbens fjärde raka hemmamatch, hemma i Göteborg har de vunnit tre av de fem senaste. Men de har verkligen gått tungt mot just Färjestad den här säsongen. Nu senast i Karlstad vann Färjestad med 6-2 och Karlstalaget har vunnit samtliga tre matcher mellan lagen den här säsongen. Säsongens första och enda möte mellan lagen i Göteborg vann gästerna efter en straffläggning.

Färjestad föll hemma mot Växjö efter förlängning nu senast men hade innan det fem segrar på de sex senaste matcherna. Bland annat har de vunnit tre av deras fyra senaste bortamatcher och de kan mycket väl ställa till det för Frölunda här.

Sex raka över 4,5 mål

Men det bästa spelvärdet hittar vi på över-/undermarknaden. Frölunda är det laget med flest matcher under 4,5 mål den här säsongen och Färjestad ligger fyra på den listan. Men ser man hur de båda lagen spelat de senaste veckorna har faktiskt målfattigt blivit målrikt samtidigt som oddsen inte riktigt har hängt med.

Frölunda vann som sagt matchen i onsdags med 4-3 och de har nu sex raka matcher över 4,5 mål. Färjestad är tätare men även för dem har sex av de elva senaste gått över 4,5 mål när vi pratar ordinarie matchtid. Nu senast när dessa två lag möttes blev det som sagt 6-2 och även om vi ser det som mer troligt att matchen går under 4,5 mål anser vi att Ladbrokes felvärderat möjligheten till en målrik match.

De betalar hela 2,1 gånger pengarna för överspelet och om vi ställer vi de mot 1,78 som underspelet betalar som bäst är det en omotiverad hög skillnad. Vi anser att Bwin som värderar överspelet till 1,95 har en betydligt mer korrekt analys och synar gärna Ladbrokes på 2,1 gånger pengarna för över 4,5 mål. Saknar ni konto hos dem får ni ett bonusspel värt 1 000 kr här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Frölunda 1,95 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,95 comeon logo 3 000 kr
Färjestad 3,6 betway logo 500 kr
Under 4,5 mål 1,78 bwin logo 250 kr
Över 4,5 mål 2,1 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 2,1 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Fredag 30/1 kl 19:00
TV:  cmorehockey logocmorelivefyra logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo