8 september 2017 Leganés Getafe

Speltips, Getafe – Barcelona 31/10: Stor målpotential

Hemmastarka Getafe ska försöka ta revansch efter den förnedrande förlusten mot Sevilla senast mot Barcelona – och då känns målen nära tillhands.

Efter Real Madrids plockade trea mot Las Palmas är Barcelona pressat (nåja) att vinna över Getafe för att inte halka ifrån i titelstriden. Tre pinnar skiljer dem åt just nu, när Real har en match mer spelad.

Det vilades en handfull pjäser, nära på hela startelvan, i veckans cupmatch mot Villanovense och trots ett massivt bollinnehav var de heta målchanserna svårskapta och slutresultatet skrevs 0-0. Underkänt förstås, men man bör fortfarande lösa situationen i returen hemma på Camp Nou.

Annars har katalanerna blandat en hel del på sistone; inte alls varit lika dominanta som vi blivit vana att se dem de senaste åren och ett par helt oväntade förluster har åkts på. Dock – innan cupmatchen: tre raka vinster, två i serien och en i CL.

Getafe cirkulerar runt på den undre tabellhalvan, men ska inte riskera att dras in i den absoluta bottenstriden på allvar; man är helt enkelt för bra för det. Upp till EL-platserna skiljer faktiskt bara fyra pinnar, trots att man själva är på trettondeplats. Svårt att förutspå var Getafe ska landa – varit extremt ojämna.

Man var i en fantastisk period med tre förlustfria matcher, varav två var vinster – över Levante respektive samt Las Palmas – och ett kryss, vilket kom mot Celta Vigo innan den förnedrande 0-5-förlusten borta mot Sevilla för exakt en vecka sedan. Helt öppet försvarsspel och i den andra halvleken skänktes tre straffsparkar bort till motståndarna.

God målpotential

Innan Getafes stortorsk senast hade man hållit nollan i tre matcher i följd, men det är klart att prestationen sätter orostecken över försvarsspelet. Under all möjlig kritik och ser det ut så mot Barcelona – då blir det proppen ur.

Med detta kombinerat med att matchen spelas på hemmaplan, där man är oerhört starka, så är känslan att en öppen matchbild kan vara att vänta. Räknar med att man inte bara vill ställa upp bussen och hoppas på att hålla nollan, utan istället hakar på när tempot pushas upp.

Avbräck för båda parter i försvarslinjerna också; Carlos Vigaray är out för värden och Alexis osäker. Barcelona med Javier Mascherano borta. Ökar de redan stora möjligheterna för målpartaj en hel del.

Målproduktionen i Getafes senaste seriematcher är: 5, 4, 0, 3, 2 – för Barcelona: 4, 7, 3, 3, 5, 5, 3.

Mållinan är på 3,0 – insatsen tillbaka vid exakt tre – och när vi får 1,80x för överspelet tvekar jag inte en sekund på att investera ett par polletter.

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, lördag 31/10
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Getafe 11,0
Oavgjort 6,00
Barcelona 1,32
Över 2,5 mål 1,55
Under 2,5 mål 2,67

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 9%
X: 17%
2: 76%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 37%