Speltips, Häcken – Göteborg 19/4: Repris från cupmötet?

Spelbloggare Publicerat: 19 April 2015
bkh ifk 19/4
Foto: Bildbyrån

Söndagen toppas med ett Göteborgsderby mellan BK Häcken och IFK Göteborg – ett möte där vi tycker att det ska vara klasskillnad och en vinnare hittats.

Gamla Ullevi är platsen och det innebär ett neutralt möte, i och med att båda parter spelar sina hemmamatcher där.

Häcken har inledde Allsvenskan med en bortaförlust mot Hammarby i Stockholm, och därefter kryssat mot såväl Djurgården som GIF Sundsvall – ett facit man självklart är missnöjda med, men Häcken borde också ses som överskattade av oddssättarna. Spetsen känns uddlös och Dardan Rexhepi, som startat alla matcher, är knappast en anfallare för ett lag som ska utmana på den övre tabellhalvan.

Det är en prekär skadesituation de är satta i, Häcken. Alexander Jeremejeff, Tom Söderberg, Gustav Berggren, Adam Andersson och Walid Atta är borta sedan tidigare samtidigt som mittfältspjäsen Mohammed Abubakari och försvararen Simon Sandberg även de tar plats på frånvarolistan.

Stor inbördesfördel

För IFK ser det klart ljusare ut, även om man förlorade mot titelfavoriten Malmö FF med 0-1 senast. De två första matcherna – mot Åtvidaberg och Örebro – vann man däremot och även om spelet hackat stundtals, har bra tendenser också visats. Försvarsspelet är solitt och med spelare som Lasse Vibe längst fram, lämnas sällan en match mållös.

Adam Johansson, Patrick Dyrestam och Gustav Engvall, som är skadade, lämnas utanför matchtruppen. Den sistnämndes frånvaro betyder en hel del, men det finns bra bredd och flera andra offensiva krafter som kan göra det där lilla extra.

De senaste årens inbördesmöten har varit i stor fördel för Göteborg; fem av de sju senaste mötena har vunnits och övriga två slutat oavgjort. När man möttes i Svenska Cupen under april, var det inget snack om saken och IFK lämnade då Gamla Ullevi med en 3-1-seger. Liknande siffror nu, månne?

Jo, det ska vara klasskillnad. Häcken har potential att komma en bit upp på den övre tabellhalvan, men IFK ska bara vara bättre, både när spelåret summeras och här.

Tvåan köper jag till 2,22 hos Betsson utan att tveka.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Häcken 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,50 nordicbet logo 1 000 kr
Göteborg 2,22 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,90 mybet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,95 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Göteborg vinner, rak tvåa
Odds: 2,22 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17:30, 19/4
TV:  cmoresport logo tv4sport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson