häcken norrköping 9/4

Speltips, Häcken – Malmö 22/8: Redbet ute på tunn is

Malmö varvar seriespelet med CL-kvalet och det tär självklart på krafterna – nu väntar en svår bortamatch mot Häcken. Känslan är att en jämn fajt väntar på förhand och då sticker ett spelbolag ut näsan rejält och då får vi de kända marginalerna på vår sida.

Det här är egentligen en måstematch för mästarna från Skåne, men rotation är oundvikligt med det tajta spelschemat som råder i och med Europaspelet. Så tidigt som i onsdags spelade man, som ni säkert vet, den tuffa förstamatchen i dubbelmötet mot Celtic i kvalet mot CL. 2-3 skrevs förlustsiffrorna och det får ses som ett okej resultat.

Formraden lyser mestadels grönt, men det blir lite missvisande i och med att man innan matchen mot Celtic hade tre hemmamatcher efter varandra. Malmö på Swedbank Stadion är fantastiska, på bortaplan – not so much. Bara en av de sju senaste allsvenska bortamatcherna har vunnits, två förlorats och resten kryssats.

Förutom den väntade rotationen, är Nikola Durdic – som är i kalasform – och Yoshimar Yotún out med avstängningar. Rejäl avbräck.

Inte förlorat på åtta raka inbördesmöten

Häcken kan knappast påstås vara i perfekt slag, men positiva tendenser glimtar. Efter att ha vunnit med 3-2 borta mot Husqvarna med en b-betonad startelva är man klara för Svenska Cupen, men att dra slutsatser från den matchen kan ju bli lite knasigt.

I allsvenskan har man förvisso två förluster och ett kryss på de tre senaste – förra veckan torsk med 0-4 borta mot Blåvitt.

Trots detta vill jag påstå att någonting växer i Häcken och det till stor del av arenaflytten till Bravida. Två vinster och två oavgjorda är resultaten på arenan, detta mot blandat motstånd. Det lyser om spelarna och när de väl kommer upp i nivå kan man ställa till det för alla konkurrenter i serien.

Sedan kan vi också luta oss mot traditionens kraft. Häcken är ett mardrömsmotstånd deluxe för Malmö; det omvända mötet på Swedbank Stadion i maj vann Hisingenlaget med tre mål mot noll och fem av de åtta senaste inbördesmötena har Häcken vunnit och övriga tre slutat oavgjort. Speciellt anmärkningsvärt med tanke på att Malmö tillhört den allsvenska toppen i flera år.

Jasmin Sudic saknas för Häcken – annars kan bästa möjliga manskap ställas ut. Håller värden som knapp favorit här och att Redbet sticker ut med 2,20x för Häcken att vinna med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort kan inte annat än att ses som en stor miss. Synas innan förmodat oddsdropp.

Speltips:

Speltips: Häcken draw no bet
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 22/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

[interaction id=”55d747feee43fdcf0bcdb295″]

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Häcken 3,15
Oavgjort 3,50 Regler och villkor gäller.
Malmö 2,60
Över 2,5 mål 1,76
Under 2,5 mål 2,20

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 32%
X: 29%
2: 38%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 45%