Speltips, Halmstad – Falkenberg 18/9: Vi försöker dubbla pengarna

Spelbloggare Publicerat: 17 September 2015

Allsvenskans klassiska fredagsmatch utspelas på Örjans Vall, där Halmstad och Falkenberg ryker ihop – ett extremt betydande derby för bottenstriden. Får vi en liknande matchbild som senast när de möttes? 

Det hettar till i den allsvenska bottenstriden, inte minst efter jumbon Åtvidabergs oväntade trea borta mot Sundsvall nu senast. Halmstad hittas över dem, med tre pinnar upp till just Falkenberg på kvalplatsen. Ytterligare en skiljer upp till säker mark.

Kan med andra ord bli en direkt avgörande batalj, detta. Återstår trots allt bara sju matcher och varenda plockad pinne, alternativt förlorad, kan rädda skinnet på laget i fråga, respektive bli rentav förödande. Extra stor vikt är dessa typer av matcher av då det känns som att kvalitetsskillnaden mellan botten och toppen är större än på flera år.

Och sedan är det just ett – Hallandsderby. Väntas bli ett publikpartaj på Örjans Vall. I förra årets identiska möte hittade fler än 8 000 åskådare till arenan och det är en fantastisk siffra, relativt talat.

Underspelet bör vara favorit

En vinst skulle förstås sitta extremt bra för båda sidorna, men hur mycket är de villiga att offra i jakten på den? Halmstad, som är satta i en mer prekär situation, lär förstås jaga den hårt – men är samtidigt medvetna om sina begränsningar och således vilja hålla fast vid sin spelidé; med ett hårt försvarskollektiv. FFF lär komma hit med siktet på krysset, oavsett vad som uttalas utåt.

Brukar bli tätt och jämnt när Halmstad är ena halvan av en match, men de senaste matcherna har varit rena målfesterna – mot Örebro, Djurgården och Häcken har siffrorna skrivits 2-2, 2-4 respektive 1-4. Dock helt andra typer av matcher, jämfört med denna.

FFF är rätt uddlösa framåt, inte minst på hemmaplan. Försvarsspelet är inte speciellt starkt, men Halmstads offensiv skrämmer inte alls, även om man fått in en klassanfallare i Matthew Rusike – tre mål på fem matcher. Nu får man dessutom tillbaka mittbacken Tibor Joza från skada och han väntas kliva rakt in i startelvan.

Årets omvända match slutade 1-0 till FFF i vad som var en tät och jämn historia. Liknande nu? 1,975x för under 2,5 mål är hur som helst av värde och spelbolaget som erbjuder det är Bet365 – världens mäktigaste spelbolag. Öppna ett konto hos dem och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus här.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,975 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 18/9
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Halmstad 2,20 nordicbet logo
Oavgjort 3,60 redbet logo
Falkenberg 3,55 redbet logo
Över 2,5 mål 1,89 redbet logo
Under 2,5 mål 1,975 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: