hif öfk 3/4

Speltips, Hammarby – Elfsborg 9/8: Drar fördel av plastmattan – klar favorit

Hammarby är helt ur form, stod för årets sämsta prestation senast och möter nu konstgrässpecialisterna Elfsborg hemma på Tele2 Arena. Vartåt det lutar råder det ingen tvekan om.

Här ska pinnarna fördelas ut i antingen botten eller toppen. För Hammarby börjar det bränna underifrån efter en tid av tveksamma prestationer och resultat. Fyra pinnar skiljer ner till Halmstad på den negativa kvalplatsen och till det röda tabellområdet, fem. Med all sannolikhet kommer man få fajtas in i det sista om kontraktet och den här hajpen som skapades runt laget visades ändå verka vara en rökridå.

Två raka förluster har man nu radat upp – hemma mot Norrköping och borta mot Sundsvall. Nollade blev man i båda och mot de sistnämnda stod man för årets, utan tvekan, sämre prestation. 0-3 förlorade man med efter att ha fallit ihop som ett korthus under de avslutande 30 minuterna, då alla målen också släpptes in.

Skadeproblem har de också, Bajen. Generalen Lars Saetra är out efter att ha åkt på sin tredje varning för säsongen förra matchen, Pablo Pinones-Arce är som bekant långtidsskadad och Erik Israelsson missar matchen med en skada som han åkte på senast vad det verkar som.

Fantastiska på plast

Och, ja. På andra sidan planhalvan står Elfsborg – seriens absolut bästa konstgräslag – och vid händelse av en trea skulle boråsarna kliva upp på andraplatsen med en pinne upp till serieledande Blåvitt. Missar man att förvalta den  gyllene möjligheten? Nja, det tror jag inte.

Som nämnt, på plast är Elfsborg fantastiskt bra – verkar nästan omöjliga att slå. På hemmaplan är facit 6-3-0 och alla de fyra bortamatcher som spelats på plast har vunnits. Kan jämföras med tre förluster och ett kryss på naturligt gräs.

Under torsdagen blev man utskickade ur EL-kvalet efter att ha förlorat med 0-2 borta mot norska Odd. I den allsvenska formtabellen ser det dock desto bättre ut med 3-1-1. Även om man nu kan fokusera fullt ut på seriespelet, finns det en överhängande risk för trötta ben och att det kan komma till att roteras lite.

På frånvarolistan hittas avstängda Marcus Rohdén, så allt talar verkligen inte för bortalaget här – men att man skulle förlora borta mot ett mediokert Hammarby, på plast? Det känns inte speciellt troligt.

Den raka tvåan finns till fina 2,36x, men vi fegar lite och spelar istället Elfsborg med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort till 1,69x hos Redbet. Misstänker att oddset kommer droppa närmare avspark, så vi rekommenderar att hoppa på tåget så fort som möjligt.

Speltips:

Speltips: Elfsborg draw no bet
Odds: 1,69 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet
Spelstopp: 17:30, söndag 9/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 81701]

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hammarby 3,15
Oavgjort 3,50
Elfsborg 2,36
Över 2,5 mål 1,74
Under 2,5 mål 2,15

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 32%
X: 29%
2: 42%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%