hammarby gefle 23/9

Speltips, Hammarby – Gefle 23/9: Köper inte värdens stora favoritskap

Hammarby sjunker allt närmre kvalstrecket i den allsvenska bottenstriden och imponerar inte alls – när Gefle kommer till Tele2 Arena är skrällchansen stor.

För runt en månad sedan, när Hammarby kammade fullt borta mot bottenkonkurrenten Falkenberg, kändes det som att kontraktet var som i en liten ask, att detta kan man bara inte tappa – men nu, fyra matcher senare, är man på allvar inblandade i bottenstriden på nytt.

Ner till nämnda FFF, som nu innehar kvalplatsen, skiljer bara två pinnar och flera av konkurrenterna i samma strid verkar ha hittat formen, eller kommer i alla fall från bra prestationer. Räknar med att det blir tajt in i det sista.

På andra sidan planhalvan ska alltså Gefle stå – ett Gefle som överträffat alla möjliga förväntningar. Det har närmast blivit en regel att man ska vara inblandade i den allsvenska bottenstriden, för att på något vänster sedan lösa situationen. Nu står man på 32 pinnar, tio ner till kvalstrecket – med andra ord är kontraktet i praktiken redan säkrat.

På frånvarofronten är det bara positiva besked från båda sidorna.

Gefle bättre borta än vad resultaten visar

På Tele2 Arena, i denna poängnöd, kommer Hammarby givetvis kliva ut och vilja sätta fart på den här matchen direkt. Desperation är också ofta synonymt med övermod – och är det något motstånd man inte ska vara övermodiga mot, då är det Gefle vars främsta styrka finns i omställningsspelet.

Gefle mår också fantastiskt bra just nu. Spelarna utstrålar glädje på planen och lagmaskinen har samlat ihop två 2-1-vinster i följd – ena mot Djurgården och den andra mot Helsingborg, sexan respektive åttan.

Bortaspelet är väl det som varit lite problematiskt för Gefle: resultatraden är 3-2-7. Dock mer intressant att kolla mot just vilka förlusterna kommit: AIK, Norrköping, Djurgården, Örebro, Elfsborg, Göteborg och Malmö. Sex av sju mot som hittas i topp sex-skiktet. Mot jämbördigt eller sämre placerat motstånd har lyckan varit desto större.

Fyra vinstfria matcher har radats upp av Hammarby och de två senaste förlorats. Formen pekar onekligen spikrakt neråt och även om kämpainsatsen mot Blåvitt senast var okej, så är tydligt uddlösa.

Hammarby är löjligt stora favoriter och det utnyttjar vi. Gefle spelas med +0,75 mål (asian handicap), vilket innebär halva insatsen tillbaka vid uddamålsförlust, till 2,02x hos Redbet. Sänkningsrisken känns stor.

Speltips:

Speltips: Gefle +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag:
Spelstopp: 19:00, onsdag 23/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Hammarby 1,73
Oavgjort 3,95
Gefle 5,20
Över 2,5 mål 1,78
Under 2,5 mål 2,10

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 58%
X: 25%
2: 19%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 47%