Speltips, Helsingborg – IFK Göteborg 13/9: Nya danskmål?

Spelbloggare Publicerat: 12 September 2015

Toppjagande Blåvitt besöker Helsingborg på Olympia – och då testar vi en formstark spelare som målskytt.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Toppkonkurrenter som vunnit och nu är bollen i Blåvitts händer; att återta förstaplatsen. Oavgjort räcker, men siktet är förstås på trean. Det skulle sätta dem två pinnar före AIK och Norrköping istället för att alla tre är på samma – och just nu är det små marginaler. När var guldstriden såhär jämn senast?

Inte i toppstriden, men alltjämt på den övre tabellhalvan hittar vi Helsingborg – seriens ojämnaste lag? 9-3-10 står man på och det placerar dem på sjundeplatsen, vilket ändå varit välförtjänt till hur laget utvecklats under året. Att det skiljer en bit upp till topp sex-lagen rent kvalitetsmässigt råder det dock ingen tvekan om.

På IFK:s frånvarolista hittar vi försvarsspelarna Tom Pettersson, Thomas Rogne och Mattias Bjärsmyr – på HIF:s Rade Prica, Mikael Dahlberg och Peter Larsson.

Var först inne på den raka tvåan till 1,90x – men med försvarsskadorna landar siffrorna lite väl nära vår egna värdering och den undviks. Blickar istället på målskyttemarknaden där ett spelbolag är ute och virrar runt en viss dansk.

Handlar förstås om Sören Rieks nu när Lasse Vibe lämnat klubben. Dansken har klivit fram i rampljuset under spelåret, blivit bättre och bättre – och levererar mål på mål. Fyra mål blev det för hans del på de tre avslutande matcherna innan uppehållet – åtta stycken totalt – och vi ser goda möjligheter för att det blir fler mål från hans sida. Försvarsspelet är ju inte direkt HIF:s starkaste sida.

Skulle väl plita ut kanske 4,0 för målskyttespelet – nu får vi 4,35 x polletterna av ComeOn och det är värt att investera.

Speltips:

Speltips: Sören Rieks målskytt “anytime”
Odds: 4,35 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 13/9
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Helsingborg 4,25 unibet logo
Oavgjort 3,75 titanbet logo
Göteborg 1,90 betway logo
Över 2,5 mål 1,85 unibet logo
Under 2,5 mål 2,05 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: