Birmingham Cardiff

Speltips, Ipswich – Birmingham 18/9: Ännu ett målkalas att vänta

Två av de mest målglada lagen i Championship drabbar samman i en match som gäller viktiga poäng i toppstriden. Det kan väl inte bli något annat än målrikt?

Championship rullar vidare och precis som vanligt är det här, i de lite lägre engelska divisionerna, som vi får njuta av en jämnare, hårdare och på många sätt mer underhållande fotboll. Två lag som imponerat så här långt är Ipswich och Birmingham, som båda har lyckats få igång sin offensiv direkt i inledningen av säsongen.

Ipswich har inlett säsongen alldeles strålande och återfinns nu som femma i tabellen. Förra året slutade man sexa och tog sig därmed till play-off, något man hoppas återupprepa i år. Den fina säsongsinledningen, där främst det offensiva spelet fungerat väldigt bra, vittnar om att man faktiskt lyckats behålla stora delar av framgångsreceptet från förra året.

På de sju inledande matcherna har Ipswich tagit 13 poäng. Förutom Queens Park Rangers är man dessutom det lag som gjort allra flest mål framåt – hela 12 stycken. Dessvärre har man släppt in precis lika många mål, vilket är huvudanledningen till att man faktiskt tappat poäng i tre av sju matcher så här långt.

Om Ipswich lyckas stabilisera defensiven och fortsätta på den inslagna offensiva vägen kommer man att bli att räkna med även den här säsongen.

Birmingham är också glödheta

Det är inte bara Ipswich som fått bra skjuts i inledningen av säsongen. Även Birmingham har startat säsongen på ett fint sätt, med elva poäng på sex matcher. Det betyder att man vid händelse av en seger mot Ipswich under fredagskvällen seglar förbi i tabellen.

Intressant är att det, precis som för Ipswich, är offensiven som fungerat allra bäst för Birmingham. Elva mål på sex matcher är ett snitt på närmare två mål per match och dessutom har man gjort mål i samtliga matcher förutom en.

För Ipswichs del ser det ännu bättre ut. Faktum är att man hittills gjort mål i sju raka matcher i ligaspelet och känslan är att man kommer att näta ännu en gång när Birmingham kommer på besök. Den läckande defensiven gör det svårt att hålla tätt mot ett offensivt starkt Birmingham och därför säger vår känsla att vi får se mål från båda håll i det här mötet.

Därför spelar vi båda lagen göra mål till 1,80 gånger pengarna hos Ladbrokes. Det skulle också kunna vara intressant med överspelet, men 1-1 känns som ett helt klart troligt resultat.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, fredag 18/9
TV:    Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:    Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ipswich  1,91
Oavgjort  3.75 Regler och villkor gäller.
Birmingham  4,33 Regler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,95
Under 2,5 mål  1,95 Regler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 52%
X: 27%
2: 23%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 51%