polen irland 11/10

Speltips, Irland – Polen 29/3: “Mer rädda för att förlora, än motiverade att vinna”

EM-kvalets stora utropstecken, Polen, besöker hemmastarka Irland i Dublin. Vi räknar med en tajt tillställning, där bägge parter borde vara relativt nöjda med en pinne.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna | Kommentarer

Irland står på sju inspelade pinnar efter fyra spelade matcher, lika många som Skottland och Tyskland – men målskillnaden är bättre.

Precis innan uppehållet förlorade Irland med 0-1 borta mot Skottland – ett stort steg bakåt efter att ha spelat oavgjort mot Tyskland dessförinnan, även då på bortaplan. Men Skottland är starka och en underskattad motståndare. Någon fara för formen ska det inte vara.

Ett stort plus att Manchester Uniteds Jonny Evans är tillbaka från skadeuppehåll för Irland efter att ha missat de två senaste landskamperna.

Grupp D toppas av Polen – tre vinster, varav den ena mot Tyskland, ett kryss och 15-2 i målskillnad är facit för dem. Anfallsstjärnan Robert Lewandowski har bara gjort mål i en av matcherna – fyra stycken i 7-0-krossen av Gibraltar – men andra spelare har steppat upp och det finns bra bredd framåt såväl som bakåt.

Eventuell förlust förödande

Har svårt att hitta en vinnare här. Polen har absolut varit bättre i kvalet hittills, men det faktum att de spelar på bortaplan, i Dublin, jämnar ut skillnaderna. Tror att största fokus är på att inte förlora här; Irland vill inte att Tyskland och Skottland ska sticka ifrån i kampen om främst de två förstaplatserna, men även den tredje som kan innebära en direktbiljett, annars kvalspel till mästerskapet.

Polen har ett bra utgångsläge och har råd att inte vinna här. En förlust skulle dock, med största sannolikhet, innebära att de fyra främsta alla kliver upp på tio pinnar efter den femte omgången. Räknar med att de inte kliver på speciellt hårt framåt om det står oavgjort en bit in i matchen. Tror helt enkelt att båda parter är mer rädda för att förlora, än motiverade att vinna.

En del spelbolag har redan sänkt oddset för krysset, men det finns fortfarande till 3,20x hos bland annat Bet365. Synas med en mindre summa.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Irland 2,63 500 kr
Oavgjort 3,20 Regler och villkor gäller. 1 000 kr
Polen 3,00 3 000 kr
Under 2,5 mål 1,56 1 200 kr
Över 2,5 mål 2,62 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 20:45, 29/3
TV:  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 68467]

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson