Speltips, Karlskrona – Färjestad 16/9: Kan nykomlingen mäta sig i SHL?

Emil Jakobsson Publicerat: 15 September 2015

Det var inte många som inför förra säsongen trodde att Karlskrona skulle ta steget upp i SHL. Nu ett år senare väntar SHL-premiären hemma mot Färjestad i ABB Arena Karlskrona. 

Karlskrona är ett lag som jobbar otroligt hårt för varandra och just att jobba hårdare än sin motståndare kan bära långt. För Karlskrona bar det hela vägen till SHL och utan några riktiga spetsvärvningar krävs det att de jobbar ännu hårdare för att mäta sig med SHL-lagen. Visst Toni Kähkönen, John Henrion och Riley Holzapfel är skickliga spelare men kanske inte spelare som bär ett SHL-lag. I alla fall inte ett SHL-lag som spelar om slutspelsplatserna.

Under försäsongen har de vunnit fem av tio matcher, nu senast i genrepet inför seriepremiären förlorade de med 3-1 borta mot Rögle. Spelet hemma i ABB Arena Karlskrona kommer bli väldigt viktigt för dem då de brukar vara starka där. De vann till exempel åtta av de tio sista hemmamatcherna under grundserien förra säsongen och hemmapremiären mot Färjestad är sedan länge helt slutsåld.

Otroligt stark backuppsättning

Gästande Färjestad satsar samtidigt mot guldet. De har flera spännande nyförvärv som bland annat  Johan Ryno, Magnus Nygren, Jonas Holös och John Persson. De har med andra ord plockat hem flera före detta Färjestad-spelare som testat lyckan i KHL/AHL. Inte minst backuppsättningen ser otrolig stark ut, deras topp fyra bland backarna håller otroligt hög klass. Ska man lyfta fram något negativt med backupsättningen är det att den är något långsam.

Förra säsongen var första gången på 21 år som Färjestad inte spelade kvartsfinal och det berodde till stor del på lagets otroligt svaga start. De hade bara åtta inspelade poäng efter tio omgångar. Ser vi till försäsongen har Färjestad bara vunnit två av sju matcher under ordinarie tid och sedan ytterligare två efter förlängning. Ser man till försäsongstabellen där man räknat ut ett poängsnitt per spelad match blev de 9:a av de 14 SHL-lagen med 1,71 poäng i snitt per match.

Till skillnad från Karlskrona har Färjestad redan fyra tävlingsmatcher i benen i form av Champions Hockey League. Färjestad föll med 0-4 hemma mot Davos i premiären och gick till slutspel med minsta möjliga marginal efter två förlängningssegrar mot Dynamo Pardubice samt en uddamålsseger borta mot Davos.

“Mängder av energi och självförtroende att ta av”

Färjestad är det klart bättre laget här, absolut inget snack om saken. Men att spelbolagen bara betalar runt 1,65-1,85 för den raka tvåan på bortaplan mot en nykomling där både publik och spelare längtat så länge efter denna match känns farligt lågt. Det är sedan länge slutsålt och hela staden har längtat efter SHL-premiären. Spelarna jobbade hårt redan förra säsongen och min gissning är att de kommer jobba hårdare än någonsin här i premiären. Dessutom är jag ganska säker på att Färjestad är ganska nöjda om de får med sig en/två poäng här även om de givetvis inte erkänner det utåt, bara de inte blir nollade.

Nykomlingar går ofta bra i början innan det täta spelschemat, de många resorna och de tuffa motståndet nöter ner dem. Men i hemmapremiären finns det mängder av energi och självförtroende att ta av och när dubbelchansen 1x betalar hela 2,08 hos Betsson är jag inte sen att syna dem. Flera bolag som bland annat Titanbet betalar bara 1,85 för samma spel, hela 0,23 under Betssons odds.

– Det är en motståndare som är kvicka, irrationella, framfusiga. Det är alltid tufft att möta en nykomling i premiären, särskilt på bortaplan, säger till exempel Färjestads tränare Tommy Samuelsson till klubbens hemsida inför matchen.

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1x
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00 onsdag 16/9
TV:  cmoresport logocmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logotv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Karlskrona 4,45 nordicbet logo
Oavgjort 4,7 comeon logo
Färjestad 1,82 nordicbet logo
Över 4,5 mål 1,75 ladbrokes logo
Under 4,5 mål 2,1 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: