Speltips, Långtidsspel Wimbledon 29/6: Snart dags för årets höjdpunkt!

Simon Pålsson Publicerat: 22 June 2015

En vecka återstår innan vi äntligen ska få kasta oss ut i årets upplaga av Wimbledon. Redan nu har vi dock hittat turneringens första spel.

Grässäsongen är två veckor gammal och nu återstår det inte mer än en vecka innan den grästurnering som alla längtat efter drar igång på de brittiska öarna. Wimbledon ser på förhand ut som en lika intressant turnering som vanligt och känslan är att vi kommer att få njuta av en rad oväntade resultat.

Spelbloggare.se kommer naturligtvis att bevaka turneringen noggrant för att leverera de bästa speltipsen varje dag. Redan nu känner vi dock att det finns ett speltips som helt enkelt inte får gå obemärkt förbi och det handlar då om ett långtidsspel.

Mycket pekar nämligen på att Novak Djokovic, den suveräna världsettan, kommer att plocka hem ännu en titel på Wimbledons gräs. Det skulle i så fall bli serbens tredje turneringsseger totalt och andra i rad. Anledningarna till att Djokovic gäller som den solklara favoriten är många, men vi tänkte bena ut varför vi tror att spelet är så pass bra den här gången. Först måste vi dock konstatera det uppenbara: alla kommer att vilja vinna Wimbledon.

Njut av fantastiska och anrika Wimbledon

Wimbledon är den absolut mest anrika turneringen på ATP-touren och har därigenom en närmast gudabenånad status bland spelare. Det är helt enkelt något visst med just den turneringen. Delvis beror det på den långa historien, men därtill har Wimbledon också gjort sig känd för minst sagt minnesvärda matcher.

Vem minns inte Rafael Nadals 9-7-seger i avgörande set mot Roger Federer för sju år sedan? En seger som hindrade schweizaren från att ta sin sjätte raka titel i turneringen. Vem minns inte Andy Murrays fullkomliga urladdning i finalen mot Novak Djokovic för två år sedan när han blev första britten sedan 1936 att vinna Wimbledon efter tre raka set mot serben? Och vilken svensk minns inte åren 1976-1980 när Björn Borg lekte hem titel efter titel?

Dessutom är Wimbledon speciell i det att alla spelare måste klä sig i vita kläder när de spelar turneringen. Stilrent, högtydligt och så där notoriskt traditionsbundet som bara brittiska tävlingar kan vara.

Tre huvudanledningar talar för Djokovic

När det gäller årets upplaga av Wimbledon tror vi att Novak Djokovic helt enkelt är för bra. På sin väg fram till en förmodad final och det vi tror blir en tredje titel i Wimbledon kommer han garanterat möta på tufft motstånd, men det finns tre saker som vi helt enkelt tror blir avgörande.

1) Novak Djokovic har vunnit Wimbledon förr och trivs bevisligen både med turneringen och underlaget. Han kan därför spela avslappnat och förlita sig helt på sin egen förmåga.

2) Konkurrenterna till Novak Djokovic har inte imponerat på sistone. Roger Federer tog visserligen ännu en titel i helgen, men har också visat vissa tendenser på haltande spel. Rafael Nadal tog hem en grästurnering förra veckan, men följde upp det med att åka ut redan i första omgången förra veckan. Spanjoren har dessutom haft en tuff säsong och är ännu inte tillbaka i fullt slag. Stan Wawrinka har visat tendenser på fortsatta problem med spel på gräs. Den som kan bli ett stort hot är Andy Murray vars förmåga att aldrig ge upp är som starkast på hemmaplan. Känslan är dock att han inte hinner med en nästan alltid fantastisk Novak Djokovic.

3) Novak Djokovic är utvilad efter att ha vilat sedan finalförlusten i Franska Öppna för några veckor sedan. Serben har aktivt valt att inte spela några uppvärmningsturneringar, utan har istället fokuserat på träning, familj och vila. Det talar för en inspirerad och revanschlysten världsetta.

Ja, som ni hör tror vi helt enkelt att Novak Djokovic är för bra. Han får råda som stor favorit att vinna turneringen. WilliamHill är ett av många bolag som erbjuder ett mycket fint odds på serbisk turneringsseger. Novak Djokovic att vinna Wimbledon ger nämligen 2,30 och det spelar vi utan att blinka. Det känns inte som att han bommar en Grand Slam till i sommar.

Har du registrerat dig hos William Hill? Om du tycker om höga odds och ett brett utbud är William Hill perfekt för dig. Klicka här och få en bonus värd 1 000kr.

Speltips:

Speltips:  Novak Djokovic vinna Wimbledon
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  WilliamHill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Måndagen 29/6
TV / Stream:    cmoretennis logobet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
 Novak Djokovic  2,30 williamhill logo
 Andy Murray  4,00 betsson logo
 Roger Federer  7,00 williamhill logo
 Rafael Nadal  13,00 williamhill logo
 Stan Wawrinka  15,00 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: