Speltips, Las Palmas – Real Sociedad 6/11: Målpotentialen underskattas

Simon Pålsson Publicerat: 6 November 2015

Real Sociedad tar sig till Las Palmas för en tuff match i bottenstriden. Frågan är om det blir proppen ur eller om matchbilden tar sig en helt annan form?

Tio omgångar av La Liga är lagda till handlingarna och till helgen går vi in på den elfte omgången. Det blir en lika fullspäckad helg som vanligt och den här gången tar vi avstamp redan på fredagskvällen, då Las Palmas får besök av Real Sociedad.

I skrivande stund ligger hemmalaget näst sist i tabellen med blott sex inspelade poäng, medan gästande Real Sociedad återfinns ett par placeringar längre upp med sina nio poäng. Två lag som helt enkelt haft det lite kämpigt.

Intressant är dock att båda lagen sprattlat till vid ett par tillfällen. Tydligast blir det när vi studerar gästernas bortastatistik. 4-0 borta mot Levande och 3-0 borta mot Granada är två fina skalper, det måste sägas. I övrigt har det gått tungt och laget har haft det extra svårt mot lagen med lite mer kvalité, däribland Celta Vigo, Malaga och Atletico Madrid – för att nämna några exempel på klara förluster.

Spelbolagen snett på det

För hemmalagets del har det sett mörkt ut på sistone, med en enda poäng på fem senaste matcherna. Nu har de visserligen både spelat mot och gjort mål på både Real Madrid och Barcelona under de här matcherna, men en poäng på fem matcher är inget vidare poängsnitt oavsett motstånd.

Laget har haft svårt att göra mål och är just nu näst sämst i hela ligan med sina sex gjorda mål. Det finns dock en viss kvalité i laget, även fall det hittills bara visat sig i vissa matcher.

Hernán är osäker till spel för hemmalaget, liksom både Antonlin Alcáraz och Javi Castellano. Gästerna får klara sig utan David Zurutuza, Joseba Zaldùa och eventuellt även Jonathas. Tråkiga avbräck.

Inför matchen är spelbolagen överens om att det här blir en målsnål historia och hos MyBet ger det raka överspelet hela 2,40 gånger pengarna. Det är anmärkningsvärt högt och får oss att tänka både en och två gånger. Senaste lagen möttes blev det dessutom 2-2, samtidigt som gästerna har åtta gjorda mål på sina senaste tre matcher på bortaplan. Det finns en betydligt större målpotential än spelbolagen tror.

Därför spelar vi det över 2,5 mål i matchen till 2,40 gånger pengarna. Det är helt enkelt för högt och vi tror att sannolikheten att det här blir en historia med ett par mål är betydligt större än vad spelbolagen ger sken av att tycka.

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål i matchen
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  MyBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, fredag 6/11
TV:   viasatfotboll logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Las Palmas  2,75 unibet logo
Oavgjort  3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Real Sociedad  2,80 williamhill logo
Över 2,5 mål  2,40 mybet logo
Under 2,5 mål  1,62 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: