Linköping

Speltips, Linköping – Färjestad 22/10: Bra spel på målmarknaden

Färjestad tar sig dryga 20 mil norrut från Karlstad till Linköping för en tuff bortamatch. Fortsätter måltrenden som finns när de här båda lagen drabbar samman?

Två av seriens absolut bästa lag drabbar samman i Saab Arena under torsdagskvällen. Hemmalaget Linköping HC tar sig alltså an Färjestad BK i en match som har väldigt goda förutsättningar att bli någonting alldeles extra.

Lagen ligger trea respektive fyra i SHL-tabellen inför matchen. Anmärkningsvärt är också att det är två av de lag som gjort absolut flest mål så här långt. Frölunda toppar den statistiken med smått otroliga 48 gjorda mål, men Linköping (36) och Färjestad (33) har också imponerat framåt.

Främst på hemmaplan har Linköping varit otroligt heta. 16 gjorda mål på de fyra senaste hemmamatcherna är ett bra facit. Bakåt har det inte varit lika övertygande, med en hel del insläppta mål, däribland 7-1-smällen borta mot Frölunda.

Färjestad bjuder upp till dans

Vad vi kan förvänta oss av matchbilden är två lag som gärna går framåt och vinner matchen genom att göra fler mål än motståndaren, snarare än att släppa in färre. Det är med andra ord två offensivt lagda lag och det bör prägla tonen på matchen.

Färjestad är inne i en period där de blandar och ger. Varannan seger och varannan förlust är facit på sistone. I senaste matchen mot Luleå (5-1) visade de dock prov på den höga kapacitet som finns och som gör att Färjestad måste ses som en outsider när slutspelet närmar sig.

Enligt rapporter ska gästerna komma till matchen med samma trupp som senast. Hemmalaget ser också ut att kunna mönstra samma lag.

De senaste säsongerna har vi fått göra oss vana vid målrika tillställningar när de här båda lagen drabbar samman. Känslan är att vi står inför ännu en sådan. Därför spelar vi över 4,5 mål i matchen till fina 1,82 hos Unibet. Märk väl att det gäller ordinarie tid. Det är ett spel som suttit i nio av de tio senaste mötena mellan lagen. Anmärkningsvärt.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 22/10
TV:   (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Linköping HC  2,05
Oavgjort  4,05
Färjestad BK  3,35
Över 4,5 mål  1,82
Under 4,5 mål  2,05

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 49%
X: 25%
2: 30%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 49%