Karlskrona - Färjestad 16 september 2015 speltips

Speltips, Luleå – Färjestad 6/10: Färjestad måste vinna returmötet

Luleå Hockey har med sig komfortabla 3-0 från det första mötet. Nu är frågan om Färjestads BK har orken och kapaciteten att vända på steken i returmötet?

SHL tar några dagars vila när full omgång av slutspelet i CHL nu väntar. Slutspelet kryllar av svenska lag och vi har till och med nöjet att få njuta av ett par helsvenska sextonsdelsfinaler.

En av dessa är matchen mellan Luleå Hockey och Färjestads BK, där norrlänningarna har med sig en 3-0-seger från det första mötet nere i Karlstad. Det kan uppfattas som avgjort, men Färjestad har fortfarande en hyfsad chans att göra match av det här. Då krävs dock att man tar tag i returmötet från start, något som kan underlättas av att Luleå är inne i en riktigt dålig period.

Norrlänningarna har saknat ett par nyckelspelare i de senaste matcherna, någonting som märkts tydligt. Främst har avsaknaden av den ordinarie målvakten Joel Lassinantti märkts då laget har släppt inte hela 15 mål på de fyra senaste matcherna. Det är anmärkningsvärda siffror.

Färjestad lär gå på knock direkt

Om gästande Färjestads BK ska ha någon möjlighet att ta sig vidare till åttondelsfinal krävs att man tar sig an den här matchen med 100% tro. Det krävs att man går ut från start med avsikten att ta tag i matchen. Känslan är att gästerna kommer att ge det ett rejält försök, någonting som lär spegla matchbilden.

Luleå Hockey, som alltså har tre mål att gå på, behöver inte stressa upp sig, utan kommer troligen försöka ligga rätt och göra det jobbigt för sina gäster. Joel Lassinantti rapporteras vara tillbaka i matchtruppen, men det är oklart huruvida han kommer att starta matchen.

Färjestadbacken Jonas Holös är otillgänglig för gästerna, men i övrigt är förutsättningarna optimala för gästerna. Med tre segrar på de fyra senaste matcherna går laget in i matchen med en positiv inställning och vi tror att det kommer att bära långt. Trots en komfortabel ledning är Luleå favoriter till att vinna matchen, åtminstone hos spelbolagen.

Vi tror däremot att Färjestad kan ställa till det, även fall man får svårt att hämta upp 3-0. Därför spelar vi Färjestad +0.0 (asian handicap) till hela 2,37 gånger pengarna hos ComeOn. Det är samma spel som draw no bet, det vill säga att vi får pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen.

Speltips:

Speltips:  Färjestads BK +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,37 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, tisdag 6/10
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Luleå Hockey  2,11
Oavgjort  4,50
Färjestads BK  3,10
Över 4,5 mål  2,02
Under 4,5 mål  1,88

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 47%
X: 22%
2: 32%
Över 4,5 mål: 50%
Under 4,5 mål: 53%