Speltips, Malmö – Örebro 11/7: Brutala skrällodds!

Spelbloggare Publicerat: 11 July 2015

Mästarna Malmö har halkat ifrån toppen och är pressat att vinna i matchen mot vårens besvikelse, Örebro – men det kanske är lättare sagt än gjort? Skrällpolletter investeras!

Inte helt som väntat. Malmö var, efter fjolårets succé med serievinst och CL-spel, storfavoriter till att få höja Lennart Johanssons Pokal även detta år – men efter 14 spelade matcher, halva serien efter denna, hittas man på en anonym femteplats med hela åtta pinnar upp till serieledande IFK Göteborg.

Inte så att det är ett omöjligt avstånd att knappa in, det är fortfarande öppet. Dock måste saker hända – och det snart. MFF får inte till det fullt ut och storstjärnorna levererar inte; exempelvis står Markus Rosenberg – 15 strutar förra året – bara på tre gjorda mål trots att han spelat alla matcher från start.

En större besvikelse kan vi ändå hitta – Örebro. En vass tränare på plats, en fantastisk höst förra spelåret, ett intressant lagbygge och en finalplats i Svenska Cupen – var flera faktorer som höjde förväntningarna på ÖSK rejält och av flera experter och tyckare, däribland jag själv, tippades de bli en toppkandidat.

Men ja, våren var ren och skär misär. Självförtroendet från den fina cupsejouren var som bortblåst; förlusterna radades upp. Blev klart bättre precis innan uppehållet med två vinster och tre oavgjorda på de avslutande matcherna – nu senast blev det dock ett nytt nederlag; 0-2 skrevs förlustsiffrorna borta mot Djurgården.

Båda mittbackarna borta

Formpilen pekade uppåt för Malmö innan uppehållet, men när man kom tillbaka blev det direkt en tuff 1-3-förlust borta mot IFK Norrköping, trots att man fick in 1-0 redan i den nionde minuten. Absolut, IFK borta är en av de svåraste matcherna i Allsvenskan men att försvaret ska läcka som det gjorde – är inte acceptabelt.

Örebro släppte till massvis av målchanser, men skapade också en handfull mot Djurgården. 3-1/4-2 hade kanske varit mer rimliga resultat sett till matchbilden. Fanns med andra ord både positiva och negativa tendenser.

Försvarsspelet har varit ett stort problem för Malmö. I fem av 14 matcher har man släppt in minst två baljor och detta mot: Falkenberg, Elfsborg, Häcken, Kalmar och Norrköping. Håller inte om det ska bli ännu en titel, eller ens en Europaplats.

Nu ser det ännu värre för Malmö som saknar båda sina ordinarie mittbackar – Erik Johansson samt Filip Helander – och ersätter dem väntas den helt oprövade duon Bengtsson och Brorsson göra. Den sistnämnda har inte spelat en enda allsvensk minut tidigare och detta kan innebära problem.

Örebro visade, som nämnt, positiva offensiva tendenser senast och bör rimligen kunna skapa en del målchanser. Testar därför två spel: Örebro över 1,5 mål samt 2,5 mål till 5,0 respektive 17,0 x polletterna. Långskott, men värde finns det tveklöst i siffrorna.

Speltips:

Speltips: Örebro över 1,5 mål
Örebro över 2,5 mål
Odds: 5,0 / 17,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 11/7
TV / Stream:  cmoresport logo cmoreplay logo tv4sport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö 1,35 mybet logo
Oavgjort 5,60 redbet logo
Örebro 10,00 redbet logo
Över 2,5 mål 1,60 betway logo
Under 2,5 mål 2,62 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: