milan atalanta 7/11

Speltips, Milan – Palermo 19/9: Stark hemmafavorit

Tabellen till trots – kvalitetsskillnad bör råda när Milan tar emot Palermo på San Siro. Givet spel i ettan?

Mediokra på sin höjd. Palermo hamnade på elfteplats i fjol och lär hamna någonstans i mittenskiktet även nu. Med stor sannolikhet på den undre tabellhalvan. Är inte alls förtjust över den trupp Guiseppe Iachini fogar över.

Då är det kanske lite förvånande att laget sopat in sju pinnar på de tre första seriematcherna, med andra ord vunnit två och spelat en oavgjord. När man uttrycker det så, är det klart mer imponerande än hur det varit i praktiken, dock.

Först och främst har spelschemat varit tacksamt; Genoa och Carpi hemma, Udinese borta. Sedan har det varit med rejäl tur som dessa pinnar skrapats ihop. Mot Udinese blev man till exempel helt utspelade och nu senast, mot Carpi, fick man kryss efter att ha fått in 2-2-baljan två minuter från slutet. Spelet även där – uselt.

På skadefronten ser det fortfarande bra ut. Inget nytt namn som trillat in där.

Klasskillnad

För Milan är Andrea Bertolacci och Luca Antonelli ute ur ekvationen.

Milan, då. Kapitalisterna öppnade plånböckerna och truppen ser bättre ut än på flera spelår. En trupp, om den förblir hyfsat skadefri, som håller för att fajtas i toppen. Kanske inte om scudetton, men i alla fall om CL-biljetterna och som sämst EL-ditona. Håller en flera snäpp bättre nivå än sina motståndare här.

Dock har det bara blivit tre pinnar på lika många matcher. Först bortatorsk mot Fiorentina, därefter hemmavinst över Empoli och förra veckan en 0-1-förlust i derbyt mot Inter. Sett till hur det sett ut är siffrorna i poängkolumnen i klar underkant. Rent oflyt att man kammade noll i derbyt senast; spelet var jämnt och sett till antalet chanser borde man ha hamnat i målprotokollet.

Lite dumt att utvärdera alltför mycket av resultatraderna med andra ord; både sett till schemat och prestationerna. Tycker att oddssättarnas reaktion är för stor och 1,75 gånger degen för den raka ettan är bara att köpa. Till kassan!

Speltips:

Speltips: Milan vinner, rak etta
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 19/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Milan 1,75
Oavgjort 3,80 Regler och villkor gäller.
Palermo 5,50
Över 2,5 mål 2,00
Under 2,5 mål 1,86

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 57%
X: 26%
2: 18%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 54%