Speltips, Modo – Linköping 25/9: Åker de på tredje raka bortatorsken?

Spelbloggare Publicerat: 24 September 2015

SHL rullar vidare och fredagens match nummer två bjuder Modo och Linköping på. Vi finner ett spelobjekt på 1×2-marknaden som mycket intressant och synar det.

Lite olika känsla hos parterna här.

Seriestarten oroar för Linköping; ÖT-vinsten mot Djurgården i premiären var okej och lovade en del, dock utan att dra det till överdrift. Detta var på hemmais – därefter har man spelat två stycken matcher på resande fot; klar 0-3-torsk mot Rögle i SHL och nu senast 1-4 borta mot Liberec i CHL – den sistnämnda matchens första period var ett totalt bottennapp.

Bättre blev det med tiden, men det var inte ens nära att man lyckades hämta ifatt när uppförsbacken redan var så pass stor. Motståndarna kunde också spela på resultatet och hade inte något större behov av att fortsätta mata på. Om resultaten i bortamatcherna kommenterar tränaren Dan Tangnes följande till Corren.se:

– Det krävs lite mer av oss. Man har publiken emot sig som kan påverka domarna, man möter ett hemmalag som kan lyftas av det och så vidare. Det är annorlunda och det hoppas jag vi lärt oss av de två senaste matcherna.

Hur mycket de lärt sig på tre dagar låter vi dock stå osagt…

Ett dilemma som man ställs inför är att bestämma vem som ska skydda buren. Marcus Högberg läckte totalt i CHL senast och ersattes redan efter 20 minuter av David Rautio vars prestation var desto bättre.

Lutar åt ettan

Modo slirar vidare på 5-4-vinsten mot Karlskrona HK under förra veckan och visar på det vi misstänkte om dem; att offensiven är stark, men defensiven sårbar. Lite obalanserade möjligen, men på pappret bättre än förra spelåret – räcker till slutspel/play-in? Tror nästan det, faktiskt.

Premiären var däremot inte lika lovande, då man förlorade med klara 1-4 borta mot Örebro, som annars haft stora problem. Men på just hemmais tror jag att Modo har en del att hämta detta spelår; där tillåts man spela framåtlutat, offensivt – alltså fokusera på de starka delarna i laget – och mot ett skärrat LHC kan säkert en och annan puck hitta in.

Vill också mena att prestationen mot KHK var starkare än resultatet antydde; man hade koll på det hela under större delarna av matchen och det var inte fören i slutskedet av matchen som nerven tändes till. De två avslutande målen släpptes inom de fyra sista minuterna.

Annan statistik som får oss att luta åt Modo är att de vunnit fyra av de fem senaste inbördesmötena, tre av gångerna redan efter 60 minuter.

En utvilad värd möter ett LHC som spelar sin tredje bortamatch på sex dagar – radas den tredje raka torsken upp då också? Mycket möjligt. Tror det kan behövas en hemmamatch eller lite mer vila innan formen kan vända för LHC; lätt att hamna i en dålig spiral när spelschemat ser ut som det gör.

Ettan får en pollett till 2,75x hos Ladbrokes.

Speltips:

Speltips: Modo vinner, rak etta
Odds: 2,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 25/9
TV:  cmorehockey logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Modo 2,75 ladbrokes logo
Oavgjort 4,35 comeon logo
Linköping 2,55 nordicbet logo
Över 4,5 mål 1,72 betsson logo
Under 4,5 mål 2,25 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: