7 mars 2017 Mora IK BIK Karlskoga speltips Hockeyallsvenskan SHL playoff

Speltips, Mora – Vita Hästen 7/12: Kraftig underskattning

Måndagen bjuder på en hockeyallsvensk match och Spelbloggare.se är såklart på hugget och bjuder på ett speltips när Mora IK tar sig an Vita Hästen på hemmaplan.

Det är måndag och Hockeyallsvenskan dukar faktiskt bara upp en enda match. Mora IK välkomnar nämligen HC Vita Hästen för en på förhand ganska oviss historia, som i ärlighetens namn kan gå lite hur som helst.

De här båda lagen har spelat mot varandra i en del viktiga matcher de sista säsongerna, där kvalseriemötet i våras sticker ut lite extra. Den matchen vann Vita Hästen med 3-2 i just Mora. Intressant är också att gästerna vann det första mötet den här säsongen. Då blev det hela 3-0.

Den här gången är det två tämligen formstarka lag som drabbar samman. Hemmalaget kommer till matchen med fem vinster på sina sju senaste matcher. Just nu ligger de på åttonde plats i tabellen, blott två poäng framför just Vita Hästen. Tabelläget ger ju minst sagt den här matchen en extra krydda.

Gästerna med två bortasegrar

Faktum är att även gästerna har fem vinster på sina sju senaste matcher. Därtill reser de till Mora med två raka bortavinster i bagaget, där 3-2-segern mot topplaget Västerås värmde lite extra.

På det hela taget är det här två starka lag, som dock båda har vissa problem i offensiven. Om vi ska peka på en faktor som gör att de harvar omkring i mitten av tabellen, istället för att på allvar blanda sig i toppstriden, är det helt enkelt att de gör för få mål. Det är ingen hemlighet att det behövs ett högt målsnitt för att klara av att ligga högt upp i just Hockeyallsvenskan.

I vår värld är det här en väldigt svårbedömd historia och det kan i ärlighetens namn gå lite hur som helst. Därför är det anmärkningsvärt att spelbolagen målar upp hemmalaget som så pass klara favoriter som man faktiskt gör.

Den raka ettan ger inte mer än 1,85 gånger pengarna och hos Betway kan vi spela gästerna draw no bet, alltså att Vita Hästen ska vinna, men att vi får pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat efter full tid, till fantastiska 3,00 gånger pengarna. Det är på tok för högt och synas direkt.

Speltips:

Speltips:  HC Vita Hästen vinner (draw no bet)
Odds:  3,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 7/12
TV:   Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Mora IK  1.85
Oavgjort  4,25 Regler och villkor gäller.
HC Vita Hästen  3,90 Regler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,87
Under 4,5 mål  2,00

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 54%
X: 24%
2: 26%
Över 4,5 mål: 53%
Under 4,5 mål: 50%