9 juli 2018 Wimbledon Jiri Vesely Rafael Nadal speltips betting

Speltips, Nadal – Dolgopolov 16/6: Oddset trissas upp av tätt schema

Wimbledon närmar sig med stormsteg och den här veckan väntar två 500-turneringar i London respektive Halle. När Nadal tar emot Dolgopolov hoppas vi att den fina formen för den ena spelaren håller i sig.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst>

Grässäsongen på ATP-touren drog igång i och med 250-turneringarna i Stuttgart och holländska Hertogenbosch förra veckan. I Stuttgart stod Rafael Nadal som turneringsvinnare efter att ha gått från klarhet till klarhet och den här veckan åker spanjoren till London för att ladda upp ytterligare inför Wimbledon.

Den anrika Grand-Slam turneringen startar nämligen om två veckor och världseliten gör nu sitt yttersta för att gå igång sitt spel på gräs. Frågan är om Nadal nu tar med sig den gryende gräsform han visade prov på under förra veckans turnering, där han besegrade tunga spelare som Baghdatis, Tomic, Monfils och Troicki på sin väg fram till titeln.

I turneringen i London stöter spanjoren på tufft motstånd direkt i form av ukrainaren Alexandr Dolgopolov. 26-åringen ligger för närvarande 79 på världsrankingen och har gjort sig känd som en ettrig och svårslagen spelare med sin absoluta styrka på lite hårdare underlag. Det är som bekant tvärtemot vad Rafael Nadal, världens solklara gruskung de sista 10 åren, gjort sig känd för.

Tufft och tätt – men komfortabelt

Att Alexandr Dolgopolov kan ge Rafael Nadal en match råder det ingen tvekan om. Det var trots allt inte mer än två dagar sedan Nadal stod i en final i ett annat land. Risken finns att spanjoren är lite sliten. Å andra sidan är tätt matchande det minsta problemet för spelare i världseliten då de är väldigt vana vid att fara mellan olika turneringar på kort tid.

Med tanke på Rafael Nadals minst sagt tunga säsong, till följd av de skadebekymmer som drabbat honom, kan vi bara anta att han är fortsatt sugen på att spela upp formen inför kommande Wimbledon. När turneringen också är av ett snäpp tyngre dignitet än förra veckan känner vi oss trygga med att spanjoren ger allt redan från start.

Fördelen med att Nadal bara fått en vilodag inför matchen är att spelbolagen trissar upp oddsen något på spanjoren. Nu kan vi spela Nadal -1,5 set till 1,70 hos Betsson. Vi är övertygade om att Dolgopolov kan bjuda upp till dans, men samtidigt har vi svårt att se hur Nadal skulle kunna tappa ett set. Om han tar med sig 80% av spelet från förra veckan ska 2-0 sitta som en smäck.

Har du skaffat konto hos Super Lenny? Om du ännu inte blivit medlem hos tennisstarka Super Lenny är det dags att bli det. Klicka här för att få en bonus på 500 kr!

Speltips:

Speltips:  Rafael Nadal -1,5 set
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 13:00, tisdag 16/6
TV / Stream:    Regler och villkor gäller.

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 77825]

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rafael Nadal  1,25
2-0  1,65
Alexandr Dolgopolov  4,35
Över 21,5 game  1,80
Under 21,5 game  1,98

 

Oddsens motsvarighet i procent:

Rafael Nadal: 80%
2-0: 0%
Alexandr Dolgopolov: 23%
Över 21,5 game: 55%
Under 21,5 game: 51%